Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2011

Πρεμιέρα για το «Λυρικό Λεωφορείο»



Με ενθουσιασμό και θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι Αθηναίοι την Πέμπτη την πρώτη βόλτα του Λυρικού Λεωφορείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στους δρόμους της Αθήνας.
Το Λυρικό Λεωφορείο, ξεκίνησε στις 18.45 από το Θέατρο Ολύμπια στην
Ακαδημίας και μέσω των οδών Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Βασιλίσσης Λεωφόρου Αμαλίας έφτασε στην Πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του στάση.
Την αρχική έκπληξη του κοινού, διαδέχθηκε ο ενθουσιασμός όταν ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος άρχισε να τραγουδά το Quando e Bella από το Ελιξίριο του Έρωτα του Ντονιτσέττι. Στη συνέχεια ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης ερμήνευσε την άρια του Φίγκαρο από τον Κουρέα της Σεβίλλης του Ροσσίνι, ενώ η σοπράνο Έλενα Κελεσίδη το Βαλς της Μουζέτα από την όπερα Μποέμ του Πουτσίνι. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το ντουέτο της Βιολέτα και του Αλφρέντο (Libiamo) από την Τραβιάτα του Βέρντι που ερμήνευσαν ο Γιάννης Χριστόπουλος και η Έλενα Κελεσίδη συνοδευόμενοι από μέλη της χορωδίας του Δήμου Αθηναίων.
Το εκτεταμένο χειροκρότημα των εκατοντάδων Αθηναίων που παρακολούθησαν την πρωτότυπη αυτή παράσταση, υποχρέωσε τους καλλιτέχνες να τραγουδήσουν για δεύτερη φορά το Libiamo από την Τραβιάτα.
Η δεύτερη στάση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια και η τρίτη στην Πλατεία Κοτζιά, ενώ στη συνέχεια το λεωφορείο επέστρεψε στο Θέατρο Ολύμπια.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει και σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου με το Λυρικό Λεωφορείο το οποίο θα κάνει στάση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων, στο Μετρό των Αμπελοκήπων στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη Πλατεία Κολωνακίου.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...