Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2011

Ανησυχία προκαλεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν



Την μεγάλη ανησυχία της για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξέφρασε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας(ΙΑΕΑ). Η διεθνής υπηρεσία, σε έκθεσή της, θίγει και το ζήτημα της
στρατιωτικής διάστασης που μπορεί να έχει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στην έκθεσή της, που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Ρώιτερς, η διεθνής υπηρεσία επικαλούμενη «αξιόπιστες πληροφορίες» επισημαίνει ότι το Ιράν έχει αρχίσει να εγκαθιστά μηχανήματα που συνδέονται με τον εμπλουτισμό ουρανίου σε προχωρημένο στάδιο, σε υπόγειες εγκαταστάσεις κοντά στην πόλη Κομ.

Παράλληλα, η ΙΑΕΑ τονίζει ότι σε άλλο σημείο το Ιράν έχει αρχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο με πιο εξελιγμένες τεχνικές φυγοκέντρισης σε σύγκριση με αυτές που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν. 

Η φράση «εξαιρετικά ανήσυχη» που χρησιμοποιεί η ΙΑΕΑ στην έκθεση για να περιγράψει την αντίδρασή της στις νέες πληροφορίες για το Ιράν προκαλεί αίσθηση. Η μεγάλη αυτή ανησυχία αποδίδεται στο ενδεχόμενο πυρηνικές δραστηριότητες να συνδέονται με το στρατιωτικό πρόγραμμα της χώρας καθώς, όπως εξηγεί, η διεθνής υπηρεσία συνεχίζει να λαμβάνει νέες πληροφορίες για δραστηριότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη πυρηνικού υλικού για πύραυλο.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...