Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 02, 2011

ΝΔ: «Δεν βγαίνουν τα νούμερα της οικονομίας»


ΝΔ: «Δεν βγαίνουν τα νούμερα της οικονομίας»

Σφροδρές επικρίσεις της αντιπολιτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης με την τρόικα
Για «απόπειρα εξαπάτησης» των πολιτών και «έσχατη ανευθυνότητα» κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την τρόικα και τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας κ. Ευ. Βενιζέλου.

Στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί η άποψη, ότι πλέον φαίνεται και στον πιο αδαή, ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν» και επαναλαμβάνουν τη θεωρία περί λάθος οικονομικής συνταγής.

Ο πρόεδρος της Ν. Δ. κ. Αντ. Σαμαράς παρακολούθησε, μαζί με στενούς του συνεργάτες, αφού είχε σύσκεψη για τη ΔΕΘ, τη συνέντευξη του κ. Βενιζέλου και η εκτίμηση στο «γαλάζιο» επιτελείο ήταν πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία της.

Στην ανάλυση που έγινε χαρακτηριστική ήταν η φράση, ότι «δεν έχει μπει ακόμα πάτος στο βαρέλι» και αναφέρονται σε καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ εκτιμούν ότι είμαστε πλέον σε εκλογική τροχιά.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης, με δήλωσή του, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, αφού πρώτα μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, αναστάτωσε τη χώρα με ανεύθυνες διαρροές, για δήθεν αντιστασιακές κραυγές στην τρόικα, εμφανίστηκε σήμερα ο κ. Βενιζέλος να κάνει υποδείξεις προς τον…εαυτό του και την κυβέρνηση.

«Τώρα, προσπαθούν να κρύψουν την αποτυχία και την ανεπάρκειά τους, με φθηνά επικοινωνιακά τρικ. Μεταθέτουν τις συνομιλίες με την Τρόικα, για μετά την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ολοκληρώσει… "τεχνικές εργασίες"» υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε πως επιβεβαιώθηκαν όλες οι επισημάνσεις και όλες οι προβλέψεις της Ν. Δ. και του κ. Σαμαρά.

Σφοδρή κριτική από Καρατζαφέρη και Ντόρα

Για «ευτράπελες καταστάσεις με τραγικά ενδεχόμενα» μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης και είπε χαρακτηριστικά: «Όταν βάζεις "έναν ταύρο στο υαλοπωλείο" και του κουνάς μπροστά ένα κόκκινο πανί, δεν μπορείς μετά να κλαίγεσαι για τα σπασμένα γυαλικά».

Ιδιαίτερα επιθετική εμφανίστηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η οποία είπε ότι αποδείχθηκε σήμερα πως η κυβέρνηση ούτε έκανε ούτε ήθελε να κάνει τη δουλειά της. «Απέναντι σε μια κυβέρνηση που παραπαίει, έναν πρωθυπουργό που απουσιάζει, έναν υπουργό Οικονομίας που στήνει καυγάδες και επικοινωνιακές παραστάσεις και μια αξιωματική αντιπολίτευση που λέει στον καθένα αυτά που θέλει να ακούσει, ο λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ανοίγοντας νέους δρόμους» τόνισε η κυρία Μπακογιάννη.

Η Δράση του κ. Στ. Μάνου, υπογράμμισε πως η συνέντευξη του κ. Βενιζέλου πρόσθεσε στο απόφθεγμα του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, «λεφτά υπάρχουν», το καινούργιο «υπάρχουν και λόγια» και συμπλήρωσε: «το πρώτο έφερε ίσως ψήφους, το δεύτερο ίσως έδιωξε καταθέσεις».
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...