Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2011

Ομπάμα: «Η χώρα περνά εθνική κρίση»

 
Προτείνοντας περικοπές στη φορολογία για εργάτες, υπαλλήλους και επιχειρηματίες και πρόγραμμα αναχρηματοδότησης, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα προσπάθησε να πείσει ότι η χώρα θα βγει από το οικονομικό τέλμα. Κυρίως όμως χθες πίεσε το Κογκρέσο να επικροτήσει και υπερψηφίσει, έως το τέλος του χρόνου, το σχέδιο του για νέες θέσεις εργασίας.
Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, λέγοντας ότι «πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε σαν τσίρκο και να
κάνουμε κάτι να προωθήσουμε την οικονομία μας», αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι έδειξαν ότι παραμένουν στην αντίπερα όχθη και δεν πρόκειται να εγκρίνουν το σχέδιο του Ομπάμα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου η χώρα περνά «εθνική κρίση» και για να ανακινηθεί η οικονομία θα πρέπει εκτός από το σχέδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω περικοπών φόρων, πρότεινε τη διάθεση 300 δισ ή 400 δισ δολαρίων (το ύψος της χρηματοδότησης ήταν ασαφές) και πρόγραμμα αναχρηματοδότησης.
«(Μια τέτοια τακτική) θα βοηθήσει να εκτιναχθεί η μέχρι στιγμής βαλτωμένη οικονομία μας και θα δώσει στις εταιρείες την ασφάλεια πως εάν προχωρήσουν σε επενδύσεις, ή, σε προσλήψεις, θα υπάρχουν και καταναλωτές για τα προϊόντα, ή, τις υπηρεσίες τους. Πρέπει να εγκρίνετε αυτό το σχέδιο χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση» κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ήδη έχουν γίνει επαφές, μέσω του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με την Ομοσπονδιακή Εθνική Κτηματική Ένωση και τη Ομοσπονδιακή Στεγαστική Υπηρεσία, ώστε οι πολίτες να μπορούν να νοιώθουν ασφαλείς με την απόκτηση ή διατήρηση του σπιτιού τους.
Ο Ομπάμα επιχειρεί με τις προτάσεις του, εκτός από τη βελτίωση των βαλτωμένων οικονομικών της χώρας και την επανεκλογή του.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...