Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2011

Καμία ανησυχία,... για την καταβολή των συντάξεων...!


Καμία ανησυχία για την καταβολή των συντάξεων

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την καταβολή των συντάξων για τώρα και για το επόμενο χρονικό διάστημα διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος
Κουτρουμάνης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, ο έκανε λόγο για διαρκή προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλιστούν οι πόροι για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει "καμία περίπτωση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για το ασφαλιστικό καθεστώς".

"Δεν μειώσαμε περαιτέρω τις συντάξεις γιατί καταφέραμε μέσα στο 2011 μεγάλη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, της τάξεως του 32%, που αντιστοιχεί σε 1,7 δις λιγότερα σε σχέση με το 2008", είπο ο Γ. Κουτρουμάνης.

"Η κρίση, η ανεργία και η ύφεση, χτυπούν την καρδιά του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτός ο χειμώνας θα είναι ένας από τους δυσκολότερους χειμώνες. Το 2012 προβλέπεται να είναι χρόνος σταθεροποίησης της κατάστασης", εκτίμησε ο υπουργός, σημειώνοντας πάντως ότι, αν δεν έχει επιτυχία η προσπάθεια, τότε θα υπάρξει η δυσκολία για τα ασφαλιστικά ταμεία.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...