Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2011

Κατεβαίνουν σε απεργίες,... και οι ναυτικοί


Κατεβαίνουν σε απεργίες και οι ναυτικοί 

Η ΠΝΟ προανήγγειλε απεργιακές κινητοποιήσεις μετά τις 10 Οκτωβρίου
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις μετά τις 10 Οκτωβρίου προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι ναυτικοί κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Όπως λένε συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών, μέχρι στιγμής αναμένουν ακόμα πρόσκληση για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ θα συνεχιστούν οι επαφές με πολιτικούς αρχηγούς και την Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

Σημείωναν χαρακτηριστικά πως εφόσον μέσα στο πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα τους δοθούν θα αποφασίσουν εάν τελικά προχωρήσουν σε απεργία και πρόσθεταν πως «με βάση τα δεδομένα αυτή τη στιγμή η απεργία αποτελεί μονόδρομο».

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το συνταξιοδοτικό, η μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ, το θέμα που προέκυψε με την ενδεχόμενη συγχώνευση του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ) αλλά και η ανεργία στο χώρο των ναυτικών που ξεπερνά το 30%.  
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...