Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2011

Ελληνο-γαλλική συμμαχία,... σε αιγαιοπελαγίτικο φόντο


Η ταινία «Νικόστρατος, ένα ξεχωριστό καλοκαίρι», αποτελεί μια κινηματογραφική ελληνο-γαλλική συμμαχία, σε αιγαιοπελαγίτικο φόντο με πρωταγωνιστή τον Εμίρ Κουστουρίτσα.

«Νικόστρατος, ένα ξεχωριστό καλοκαίρι»
Ο Ολιβιέ Ορλέ στρέφει τον φακό του στο δυνατό φως του ελληνικού καλοκαιριού, γυρίζοντας την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σε ένα μαγευτικό αιγαιοπελαγίτικο τοπίο.
Το σενάριο το υπογράφει σε συνεργασία με τον Ερίκ Μπουασέ, τον συγγραφέα του γαλλικού μπεστ σέλερ «Νικόστρατος ο πελεκάνος», ενώ στο πρωταγωνιστικό καστ συμμετέχει ο γνωστός σκηνοθέτης και δημιουργός Εμίρ Κουστουρίτσα.
Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις ωραιότερες τοποθεσίες στη Σίφνο και τη Μήλο. Οι συντελεστές της ταινίες δημιούργησαν έναν κινηματογραφικό παράδεισο χαμένο κάπου στις Κυκλάδες, ανέγγιχτο από την τουριστική λαίλαπα.
Στην υπόθεση της ταινίας, ο Δημοσθένης (Εμίρ Κουστουρίτσα), ένας εσωστρεφής άνδρας ο οποίος αδυνατεί να ξεπεράσει το χαμό της γυναίκας του, δεν έχει βρει διαύλους επικοινωνίας με τον 14χρονο γιο του, Γιάννη (Τιμπόλτ Λε Γκεγιέκ).
Οι δυο τους έχουν ως μοναδικό σημείο επαφής τις ώρες του ψαρέματος και της ενασχόλησης με τον κήπο, δύο δραστηριότητες που τους συντηρούν οικονομικά. Το καλοκαίρι όμως που διαδραματίζεται η ιστορία είναι ξεχωριστό γιατί θα κάνει την εμφάνισή του ως από μηχανής θεός, ο Νικόστρατος, ένας αξιαγάπητος πελεκάνος που θα αλλάξει τη ζωή του Γιάννη με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.
Επιπλέον νέες αφίξεις στο νησί, όπως της αυθόρμητης νεαρής Αγγελικής που έρχεται να δουλέψει στο καφενείο του θείου της Αριστοτέλη, θα αποτελέσουν την αφετηρία για να βιώσει ο Γιάννης μια σειρά από συναρπαστικές περιπέτειες…Η μουσική της ταινίας είναι του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.
Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Ολιβιέ Ορλέ: «Το να συνεργάζομαι με παιδιά ή/και με ζώα στις ταινίες μου με γεμίσει χαρά, καθώς θεωρώ πως είναι εξίσου ανόθευτα και πως δε διαθέτουν κανένα «επαγγελματικό τικ». Όταν δε είναι και χαρισματικά, όπως στην προκειμένη περίπτωση, τότε δεν χορταίνω να τα χαζεύω μέσα από την κάμερά μου».
Παίζουν οι: Εμίρ Κουστουρίτσα, Τιμπόλτ Λε Γκεγιέκ, Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν, Τζέιντ-Ρόουζ Πάρκερ, Γεννάδιος Πάτσης, Βίκυ Μαραγκάκη κ.α. Η ταινία προβάλλεται από τη Feelgood Entertaiment.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...