Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Νέα θεραπεία,... για την ακράτεια ούρων


Μια αποτελεσματική νέα θεραπεία, φέρεται να εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς με υπερδραστήρια κύστη και ακράτεια ούρων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιστημονικής μελέτης «FACT» που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ουρολογικού Συνεδρίου, η δραστική ουσία φεσοτεροδίνη, αποδείχθηκε σημαντικά πιο αποτελεσματική από την υπάρχουσα θεραπεία.
Το σύνδρομο της υπερδραστήριας κύστης είναι πολύ συχνό πρόβλημα, που επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή ζωή των ασθενών.

Τα άτομα με συμπτώματα υπερδραστήριας κύστης, έχουν μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και κατάθλιψης σε σχέση με τα υγιή.
Οι νέοι ασθενείς παγκοσμίως ξεπερνούν τα 50 με 100 εκατομμύρια το χρόνο.
«Εκτιμάται ότι μία στις έξι γυναίκες και ένας στους επτά άνδρες υποφέρουν από υπερδραστήρια κύστη. Μάλιστα σε ηλικίες άνω των 40 ετών, το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 17%. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών που ξεπερνά το 84%, δεν λαμβάνουν θεραπεία, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται σημαντικά η ποιότητα της ζωής τους», αναφέρει ο αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, κος Αναστάσιος Αθανασόπουλος, σε Συνέντευξη Τύπου της Μονάδας Ουροδυναμικής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με τα νεότερα δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Ουρολογικό Συνέδριο.
Η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη ορίζεται από τη Διεθνή Εταιρία Εγκράτειας (International Continence Society) ως επιτακτικότητα για ούρηση (μια αιφνίδια επιθυμία για ούρηση που δύσκολα αναστέλλεται) με ή χωρίς επιτακτικού τύπου ακράτεια (αιφνίδια και ανεξέλεγκτη απώλεια ούρων), συνήθως με συχνότητα (ανάγκη για ούρηση περισσότερες από οκτώ φορές την ημέρα) και νυκτουρία (ανάγκη για συχνή ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας)
Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...