Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2011

H νέα Bentley Continental GTC


 
Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην αγορά, η ανοιχτή Continental εισέρχεται στη δεύτερη γενιά της, ακολουθώντας τον δρόμο της GT. Το νέο μοντέλο έχει πιο δυναμικό σχεδιασμό και ζάντες 20 ή 21 ιντσών. Η οροφή του αποτελείται από πολλαπλά στρώματα επενδύσεων, ένα εξ αυτών από λεπτό γυαλί, ώστε να προσφέρει κορυφαία ηχομόνωση στην καμπίνα των επιβατών.
Το εσωτερικό της νέας Continental GTC είναι πιο ευρύχωρο (περισσότερος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών), πιο πολυτελές (επενδύσεις από δέρμα και ξύλο υψηλής ποιότητας) και πιο πρακτικό (νέοι χώροι για μικρά αντικείμενα) από πριν. Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής και το σύστημα θέρμανσης του αυχένα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πιο χαλαρές μετακινήσεις με την οροφή κλειστή ή ανοιχτή.

Στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου δεσπόζει ο βελτιωμένος 6λιτρος κινητήρας W12 με διπλό turbo, που χρησιμοποιεί ως καύσιμο βενζίνη ή E85 ή οποιαδήποτε μίξη των δύο. Αποδίδει 15 PS παραπάνω (575 PS) κι έχει μέγιστη ροπή αυξημένη κατά 5,1 kgm (71,4 kgm). Σε συνδυασμό με το νέο 6τάχυτο κιβώτιο με Quickshift (προσφέρει έως 50% ταχύτερες αλλαγές), οι επιδόσεις της νέας Continental GTC είναι εξαιρετικές: 0-100 km/h σε 4,8 sec. Τελική ταχύτητα 314 km/h.

Οι Βρετανοί έκαναν πολλές αλλαγές και στο αμάξωμα του ανοιχτού τους μοντέλου. Το συνολικό βάρος μειώθηκε κατά 70 kg, τα μετατρόχια αυξήθηκαν, η ανάρτηση βελτιώθηκε, το τιμόνι έγινε πιο «κοφτερό» και το σύστημα τετρακίνησης τώρα μεταδίδει τη ροπή σε αναλογία 40/60 εμπρός/πίσω (50/50 ήταν στην πρώτη γενιά) ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της υποστροφής.
Η νέα Bentley Continental GTC θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους πριν από το τέλος του 2011.




protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...