Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2011

Ο "πόλεμος",... καλά κρατεί

Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ του νυν και του τέως υπουργού Μεταφορών. Οι διαρροές που εξόργισαν τον Δ. Ρέππα και η πυροσβεστική παρέμβαση του κυβερνητικού εκπρόσωπου
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα του Γιάννη Ραγκούση με τον Δημήτρη Ρέππα, με αιτία σύγκρουσης και πάλι το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.
Μετά από διαρροές από το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με τη δικαίωση της νομοθετικής μεταρρύθμισης Ραγκούση από το Συμβούλιο της
Επικρατείας, ο Δημήτρης Ρέππας πέρασε στην αντεπίθεση με καυστική ανακοίνωση.
Όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης "Αν το ΠΔ για τα ταξί είχε σταλεί στο ΣτΕ και, πράγμα βέβαιο, είχε εγκριθεί, η χώρα δεν θα γνώριζε τέτοια αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο".
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι "ουδέποτε κρίθηκε αντισυνταγματικό Προεδρικό Διάταγμα για το άνοιγμα των επαγγελμάτων που με δική μου υπογραφή εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας".
Επίσης επισημαίνεται ότι "όσον αφορά στο ΠΔ για τα ταξί, ουδέποτε στάλθηκε στο ΣτΕ. Αν το ΠΔ για τα ταξί είχε σταλεί εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν:
α) Το ΣτΕ, πράγμα βέβαιο, να εγκρίνει το σχετικό ΠΔ και η χώρα να μην έχει δοκιμάσει αυτήν την αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο.
β) Το ΣτΕ να μην εγκρίνει το ΠΔ και επομένως οι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης.
Επειδή όμως, όχι μόνον η νομολογία, αλλά και οι πρόσφατες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ συνηγορούν, είναι βέβαιο ότι θα ενέκρινε το ΠΔ. Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι υφίσταται θέμα συνταγματικότητας. Αντιθέτως μάλιστα".
Ο Μόσιαλος σε ρόλο πυροσβέστη
Μετά την οργισμένη ανακοίνωση Ρέππα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Σε ανακοίνωσή του εξήρε το έργο και των δύο υπουργών στο Μεταφορών, χωρίς να παίρνει ουσιαστικά θέση για τον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει.
"Ποτέ στη χώρα μια κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όσο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Η πολιτική αυτή υλοποιείται και στον τομέα των μεταφορών. Έγινε για τα φορτηγά δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης με το Δημήτρη Ρέππα. Γίνεται, με τον Γιάννη Ραγκούση, για τα ταξί.
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κοινωνικά ανεύθυνες συμπεριφορές ορισμένων ιδιοκτητών ταξί, που αναστάτωσαν τη ζωή των ελλήνων πολιτών, να εμποδίσουν την υλοποίηση της πολιτικής μας για τα ταξί, η οποία έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος".
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...