Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2011

Ψάχνει στη Λάρισα... ναυάγιο με χρυσό


Ο 70χρονος Θεμιστοκλής Σπανός μέσα στο καλοκαίρι κατέθεσε αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία και πήρε τη σχετική άδεια για να κατεδαφίσει το σπίτι του, στα θεμέλια του οποίου επιμένει ότι υπάρχει αμύθητος

Πριν από εκατομμύρια χρόνια η 

Θεσσαλία ήταν θάλασσα με βράχους που είχαν ύψος από 100 έως 400 μέτρα ...τα σημερινά Μετέωρα.

 
Ο 70χρονος Θεμιστοκλής Σπανός μέσα στο καλοκαίρι κατέθεσε αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία και πήρε τη σχετική άδεια για να κατεδαφίσει το σπίτι του, στα θεμέλια του οποίου επιμένει ότι υπάρχει αμύθητος θησαυρός με ράβδους χρυσού από τα προϊστορικά χρόνια


Πριν από εκατομμύρια χρόνια η Θεσσαλία ήταν θάλασσα με βράχους που είχαν ύψος από 100 έως 400 μέτρα ...τα σημερινά Μετέωρα. Τα χρόνια εκείνα έγινε ένα ναυάγιο στη θάλασσα αυτή και το πλοίο που ναυάγησε μετέφερε ράβδους χρυσού. Η ιστορία μεταφέρθηκε -άραγε πώς;- και έφτασε στο σήμερα, μάλιστα ένας Eλληνοαμερικανός υποστηρίζει πως το ναυάγιο βρίσκεται κάτω από τα θεμέλια ενός συγκεκριμένου σπιτιού στον Πλατύκαμπο Λάρισας.
Ο 70χρονος Θεμιστοκλής Σπανός αγόρασε το εν λόγω σπίτι πριν από 15 χρόνια, γιατί, όπως είπε αργότερα στο χωριό, έκρυβε έναν πολύτιμο θησαυρό. Μέσα στο καλοκαίρι κατέθεσε αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία και πήρε τη σχετική άδεια για να κατεδαφίσει το σπίτι του, στα θεμέλια του οποίου επιμένει ότι υπάρχει αμύθητος θησαυρός με ράβδους χρυσού από τα προϊστορικά χρόνια.
Οι εργασίες
Η άδεια που πήρε είναι τριήμερη και οι εργασίες κατεδάφισης του σπιτιού και αναζήτησης του χαμένου θησαυρού που ξεκίνησαν χθες γίνονται παρουσία αστυνομικού, υπαλλήλου της ΔΟΥ και της Κτηματικής Υπηρεσίας Λάρισας.
Η ιστορία του θυμίζει εκείνη του Eλληνοαυστραλού Βαγγέλη Δήμα, ο οποίος έψαχνε τον περασμένο Οκτώβριο τον θησαυρό του Αλή Πασά στη Βασιλική Τρικάλων. Το γεωτρύπανο που αναζητούσε σεντούκια με λίρες, πολύτιμα πετράδια και ράβδους χρυσού, έπεσε σε μία υπόγεια λίμνη με νερό, αλλά απτόητος ο επίδοξος χρυσοθήρας υποσχέθηκε να επανέλθει για να βρει αυτήν τη φορά τον θησαυρό του Πριάμου!!!
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...