Τρίτη, Αυγούστου 23, 2011

Τοποθέτησε ψεύτικη κάμερα για να ξεγελά τους οδηγούς






Τοποθέτησε ψεύτικη κάμερα για να ξεγελά τους οδηγούς

Ο Ιαν Μαγκι ξόδεψε περισσότερο

από μια εβδομάδα για να φτιάξει

και να βάψει το σπιτάκι που θα ξεγελούσε τους οδηγούς.


Οι περισσότεροι οδηγοί μειώνουν ταχύτητα όταν βλέπουν τις ειδικές κάμερες μέτρησης ορίου ταχύτητας της τροχαίας, φοβούμενοι τα πρόστιμα.
Το παραπάνω εκμεταλλεύτηκε ένας 63χρονος άνδρας στη Μεγάλη Βρετανία, που επειδή βαρέθηκε να βλέπει να αμάξια να περνούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα έξω από το σπίτι του, εφτιαξε ένα κουτί κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση των ειδικών συσκευών μέτρησης ταχύτητας που είναι τοποθετημένες στο οδικό δίκτυο από την τροχαία.
Ο Ιαν Μαγκι ξόδεψε περισσότερο από μια εβδομάδα για να φτιάξει και να βάψει το κουτί που θα ξεγελούσε τους οδηγούς. Το κόλπο, μάλιστα, έπιασε και από τότε οι οδηγοί περνούν προσεχτικά από το σημείο διατηρώντας το όριο ταχύτητας των 30 χιλιομέτρων την ώρα.
Όπως ήταν φυσικό, το εγχείρημα του Βρετανού άνδρα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Το ζήτημα έφτασε μέχρι το δημοτικό συμβούλιο όπου κατατέθηκε αίτημα για την απομάκρυνση της ψεύτικης κάμερας, κάτι που θα γινόταν αν η μητέρα φύση δεν είχε άλλα σχέδια. Μια οικογένεια σπάνιου και προστατευόμενου είδους νυχτερίδων εγκαταστάθηκε μέσα στο κουτί γι΄ αυτό και η απομάκρυνση του κρίνεται παράνομη!
Δ.Γ.
e-go

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...