Τετάρτη, Αυγούστου 24, 2011

Η Εθνική Μπάσκετ «κατάπιε» τα κολεγιόπαιδα

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ισοπέδωσε
(83-54) την πανεπιστημιακή ομάδα του Μπρίγκαμ Γιανγκ
Η Εθνική Μπάσκετ «κατάπιε» τα κολεγιόπαιδα
Ατομικό ρεκόρ πόντων (24) με την Εθνική ομάδα 
έκανε ο Κώστας Κουφός, απέναντι στους... κοντούς
κολεγιόπαιδες του Μπρίγκαμ Γιάνγκ
Ούτε για... προπόνηση δεν έκανε η πανεπιστημιακή ομάδα του Μπρίγκαμ Γιανγκ, η οποία κλήθηκε να καλύψει το κενό που άφησε η Εθνική Μαυροβουνίου στην πρεμιέρα του τουρνουά ''Ακρόπολις''. Η _ πανίσχυρη μπροστά στα κολεγιόπαιδα _ Εθνική Ανδρών έκανε πάρτυ στο ΟΑΚΑ ισοπεδώνοντας (83-54) την ομάδα του αμερικανικού NCAA και το μόνο που θα θυμούνται οι παριστάμενοι ήταν τα ατομικά ρεκόρ πόντων που σημείωσαν με τη φανέλα της Ανδρών ο Κώστας Κουφός (24 π.) και ο Κώστας Βασιλειάδης (16 π.). Ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Ηλίας Ζούρος θέλησε να ξεκουράσει τους Νίκο Ζήση και Κώστα Καϊμακόγλου και ευλπιστεί η σημερινή (21.15, ΕΤ1) αντίπαλος Βουλγαρία να είναι πιο ανταγωνιστική. Οσο για τη μάχη που αφορά στις δύο τελευταίες θέσεις; Καλά κρατεί, καθώς οι εμπλεκόμενοι (Σλούκας και Μάντζαρης για τη θέση του πλέι μέικερ και Βουγιούκας - Μαυροειδής για μια θέση στους ψηλούς) απογειώνουν τον ανταγωνισμό και προσπαθούν να αρπάξουν από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που τους παρέχει ο προπονητής.         ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλειάδης 16 (3/5 δ., 3/7 τρ., 1/1 β.), Μπουρούσης 9 (5 ρ.), Σλούκας 2, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 13 (3/6 δ., 1/3 β., 6 ρ.), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Μαυροειδής 2, Κουφός 24 (10/13 δ., 4/4 β., 8 ρ.), Βουγιούκας 2, Μπράμος 6.
ΜΠΡΙΓΚΑΜ ΓΙΑΝΓΚ: Αμπουό 16, Κούζικ, Ζίλστρα 8, Μαρτινό, Γουίντερ, Ρότζερς 20, Χάρισον 3, Σαρπ 3, Χάρτσοκ 4.
*Στον άλλο φιλικό αγώνα της πρεμιέρας η Ιταλία νίκησε (74-71) την Βουλγαρία με κορυφαίο τον Αντρέα Μπαρνιάνι, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους.
 Ζούρος: «Ματς άνευ κριτικής»
Ο αγώνας με την πανεπιστημιακή ομάδα του Μπρίγκαμ Γιάνγκ δεν συνιστούσε ούτε καν... προπόνηση για την Εθνική Ανδρών, εξ ου και οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή κ. Ηλία Ζούρου: «Δεν μπορώ να πω τίποτε για το ματς. Είναι άνευ κριτικής. Ο αντίπαλος δεν προσφερόταν για να παίξουμε μπάσκετ. Ήταν πολύ κοντοί, έπαιζαν γύρω-γύρω όλοι κι ανοικτά κι εμείς χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες. Είναι μία νοοτροπία πανεπιστημιακή, πολύ μακριά από το ευρωπαϊκό μπάσκετ».
Παρ' όλα αυτά ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε και τεχνικά σχόλια. «Αντιμετωπίσαμε ζώνη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να βελτιωθούμε σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Ακόμη δεν έχουμε βρει τα σχήματα των πεντάδων, αλλά δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες. Είχαμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε τον Ζήση και τον Καϊμακόγλου. Δεν μας πειράζει αν είναι δυνατά ή όχι τα φιλικά, γιατί έχουμε παίξει πολύ δυνατά ματς μέχρι τώρα. Θα έλεγα ότι έχουμε την ανάγκη να σταθεροποιήσουμε κάποια πράγματα μέσα  στο γήπεδο. Κάποιες φορές θέλουμε να παίζουμε με πιο ψηλά κι άλλες με πιο ψηλά σχήματα. Θέλουμε να εντάξουμε τον Καλάθη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς θέλει χρόνο μετά τον τραυματισμό του.
Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι και δεν έχω παράπονο, γιατί εμείς επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες φορές δύο ψηλούς και κάποιες άλλες με κοντούς. Είμαστε γενικά σε καλό δρόμο. Όταν θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με δύο ή τρεις πάρα πολλούς ψηλούς παίκτες, όπως η Ρωσία, θα είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε κι εμείς με δύο ψηλούς. Άρα είμαστε αναγκασμένοι να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Είμαστε ομάδα και δουλεύουμε πολύ καλά. Δεν σταματάμε την μπάλα, πασάρουμε πολύ καλά και ανεβάζουμε σταδιακά τον ρυθμό μας στην επίθεση. Δεν θα πρέπει όμως να βιαζόμαστε. Τα βασικά συστατικά αυτής της ομάδας είναι η άμυνα και η ομαδικότητα».
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...