Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2011

Χωματερή... !

Ο δρόμος για το τουριστικό θέρετρο του Μετσόβου
επιφυλάσσει δυσάρεστες και δύσοσμες εκπλήξεις
Χωματερή... ιδιαίτερου φυσικού κάλλους
Το τοπίο της Ηπείρου με τη θέα στις νέες σήρραγες
της Εγνατίας μοιάζει ειδυλλιακά... ευρωπαϊκό
Ο κόμβος της Εγνατίας οδού που βγάζει προς το
Μέτσοβο βρίσκεται δίπλα στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων - Τρικάλων.

Η κίνηση στον δρόμο, μετά την κατασκευή της Εγνατίας, είναι πια περιορισμένη και οι οδηγοί που τον χρησιμοποιούν μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής, χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα για την κίνηση.

Τη μείωση της κίνησης στον δρόμο φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται όμως και διάφοροι ασυνείδητοι. Με το που βρήκαν την ευκαιρία έστησαν στα πρανή του μια νέα παράνομη και απολύτως ανεξέλεγκτη χωματερή, στην οποία απορρίπτονται κάθε είδους μπάζα, υποβαθμίζοντας τη φυσική ομορφιά του τοπίου και δημιουργώντας ταυτόχρονα μια εστία μόλυνσης που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράνομη χωματερή βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από το τουριστικό και προστατευόμενο Μέτσοβο.

«Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε το φυσικό περιβάλλον μας σαν σκουπιδότοπο, υποβαθμίζοντας όχι μόνο την ομορφιά του τοπίου, αλλά και το ίδιο το τουριστικό προϊόν μας, δεδομένου ότι από το σημείο αυτό διέρχονται πολλοί τουρίστες, Έλληνες και ξένοι που επισκέπτονται το Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντής Π. που τράβηξε και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Ο δήμαρχος Μετσόβου κ. Ν. Τσομπίκος παραδέχθηκε σε επικοινωνία μας ότι το πρόβλημα με τις ανεξέλεγκτες χωματερές στην περιοχή είναι πολύ σοβαρό.

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου υπήρχαν πέντε τέτοιες χωματερές. Με μεγάλη προσπάθεια και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, τόσο σε κονδύλια όσο και σε προσωπικό, καταφέραμε να κλείσουμε και να αποκαταστήσουμε τις τέσσερις. Αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία είναι η τελευταία και επιθυμία μας είναι να την κλείσουμε κι αυτή. Έχουμε βάλει κάποια συρματοπλέγματα για να αποτρέψουμε αυτές τις παράνομες ρίψεις απορριμμάτων, αλλά όπως φαίνεται δεν σταματάνε τους ασυνείδητους» λέει.

Ο κ. Τσομπίκος αναφέρει ότι το καθήκον να αποτρέπει τέτοιες δραστηριότητες ανήκει πρωτίστως στην Αστυνομία. «Αλλά όποτε οι αστυνομικοί πηγαίνουν εκεί δεν υπάρχει κανείς για να συλλάβουν. Σαν δήμος δεν μπορούμε να φυλάσσουμε τις χωματερές», υποστηρίζει και προσθέτει ότι ουδέποτε έχει συλληφθεί κανείς, αλλά ούτε και έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο για παράνομες απορρίψεις σκουπιδιών και μπάζων, αφού οι δράστες μένουν άγνωστοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...