Τρίτη, Αυγούστου 09, 2011

Σφουγγάτο με κιμά

Σφουγγάτο με κιμά 
Χρόνος προετοιμασίας: 10', μαγείρεμα: 30'

Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. κιμά χοιρινό
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
8 αβγά
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά και το μείγμα μπαχαρικών για 2-3 λεπτά.
2. Σβήνουμε με τη ντομάτα, ρίχνουμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
3. Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά μαζί με τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
4. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε το σφουγγάτο γύρω στα 4 λεπτά περίπου.
5. Το γυρνάμε από την άλλη πλευρά όπως την ομελέτα και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips
Αντί για κιμά μπορούμε να βάλουμε σάρκα από λουκάνικο, αφού αφαιρέσουμε το εξωτερικό έντερο και κόψουμε το εσωτερικό σε μικρά κομματάκια.
Του ταιριάζει το κύμινο, το κόλιαντρο και το μπαχάρι σε σκόνη.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...