Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2011

Η Περόν υπέστη λοβοτομή...!

Την αποκάλυψη πως η Εβίτα Περόν είχε υποβληθεί σε λοβοτομή λίγο πριν πεθάνει, έκανε εφημερίδα της Αργεντινής, η οποία επικαλείται έρευνα πανεπιστημίων
Στέλιος Μπαμιατζής 
Η εφημερίδα Clarin υποστηρίζει ότι η Εβίτα Περόν είχε υποβληθεί σε λοβοτομή λίγο καιρό πριν το θάνατό της, το 1952, με σκοπό να μην υποφέρει από τους πόνους.
Η εφημερίδα επικαλείται έρευνα που έκαναν τα πανεπιστήμια του Κούγιο, στην Αργεντινή, και του Γέιλ, στις ΗΠΑ.
Ο Αργεντινός νευροχειρουργός Ντάνιελ Νίχενσον, που είναι καθηγητής στο Γέιλ, είπε ότι η έρευνα ξεκίνησε το 2005, όταν ο Ούγγρος συνάδελφός τους Γκεόργκε Ουντβάρχελι δήλωσε σε επιστημονικό περιοδικό ότι συμμετείχε στην χειρουργική επέμβαση της Εβίτας η οποία είχε ως στόχο να την ανακουφίσει από τους πόνους και την αγωνία που παρουσίαζε εξαιτίας του καρκίνου που την οδήγησε τελικά στο θάνατο.
Ο Ουντβάρχελι, ο οποίος πέθανε πέρσι, υποστήριζε ότι επικεφαλής της ομάδας των χειρουργών ήταν ο Αμερικανός νευροχειρουργός Τζέιμς Λ. Πόπεν.
Η έρευνα αποκάλυψε ότι η επέμβαση έγινε πράγματι στο δωμάτιο της Εβίτας, τον Ιούνιο του 1952. Ο Νίχενσον είπε ότι ο μοναδικός τρόπος για να αποδειχθεί είναι η εκταφή της σορού της από το κοιμητήριο Ρεκολέτα.
Η Μαρία Εύα Ντουάρτε Περόν ή Εβίτα, η δεύτερη σύζυγος του προέδρου της Αργεντινής Χουάν Περόν, πέθανε σε ηλικία 33 ετών στις 26 Ιουλίου 1952.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...