Σάββατο, Αυγούστου 20, 2011

Ο πόνος στη διάρκεια του σεξ














Στις σεξουαλικές μου επαφές πάντα είχα έντονο πόνο
με αποτέλεσμα να αποφεύγω να κάνω ερωτικές σχέσεις.
Σε μικρή ηλικία είχα παρενοχληθεί σεξουαλικά από συγγενή και ακόμη οι εικόνες αυτές με στοιχειώνουν. Νιώθω μόνη και αβοήθητη.
Η δυσπαρευνία είναι μια ψυχοσεξουαλική δυσκολία όπου μια γυναίκα αισθάνεται έντονο πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Αποδίδεται σε παράγοντες όπως οι γυναικολογικές παθήσεις (π.χ. ενδομητρίωση), η μειωμένη σεξουαλική διέγερση και επιθυμία, οι δυσεπίλυτες διαπροσωπικές δυσκολίες, τα παιδικά, ψυχοτραυματικά γεγονότα ζωής (ιδιαίτερα η σεξουαλική κακοποίηση) και οι δυσεπίλυτες ψυχολογικές συγκρούσεις όπου το σεξ είναι ταυτισμένο με την ενοχή, το φόβο, το άγχος, την ντροπή.

Οι περισσότερες γυναίκες με δυσπαρευνία αδυνατούν να νιώσουν ευχαρίστηση μέσα από την σεξουαλική πράξη την οποία και αποφεύγουν, κατακλύζονται από ενοχές και φόβο, νιώθουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και εύκολα οδηγούνται στην κατάθλιψη. Συνήθης είναι η σιωπή της γυναίκας για το πρόβλημά της η οποία την εγκλωβίζει μέσα στον ίδιο της τον εαυτό και διατηρεί τον πόνο μέσα στον χρόνο.

Η ψυχολογική στήριξη μπορεί να σας βοηθήσει στον εντοπισμό τόσο των αιτιών που προκάλεσαν το πρόβλημα όσο και στην επίλυσή του.

Ορισμένοι στόχοι μπορεί να είναι η εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης για τον έλεγχο του άγχους, η βελτίωση της επικοινωνίας με τον σύντροφο, ο εντοπισμός βαθύτερων αρνητικών πεποιθήσεων για τον εαυτό και η διαχείριση ψυχοτραυματικών ορόσημων ζωής αλλά και η αλλαγή των αυτόματων αρνητικών σκέψεων που ενεργοποιούνται μέσα σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την σεξουαλική πράξη.


Της Μυρσίνης Κωστοπούλου
Πηγή : ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...