Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2011

Ραγκούσης: «Θα προχωρήσω στην απελευθέρωση»

Περιμένει προτάσεις και από τους βουλευτές

 
Αφού διαμήνυσε  στο ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ  ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης  ότι είναι διατεθειμένος να συνεχίσει  το διάλογο με τους αυτοκινητιστές μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου, είπε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  πως περιμένει τις προτάσεις  τους μέσα στον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον  εισηγητή του ΚΤΕ κ. Γιάννη Αμοιρίδη, η πλειοψηφία των βουλευτών δεσμεύτηκαν  να καταθέσουν μέσα σε αυτό το χρονικό  διάστημα τις δικές τους προτάσεις, ενώ παράλληλα δεν θα δίνονται νέες άδειες. Ο περισσότεροι από  τους βουλευτές ζήτησαν να υπάρξουν κανόνες και ταυτόχρονα ο κ. Αμοιρίδης  από την πλευρά του προέτρεψε  τους ταξιτζήδες σε άμεση λήξη της  απεργίας, ώστε να υπάρξει ανεμπόδιστα  διάλογος χωρίς εκβιασμούς από την  μια ή την άλλη πλευρά.


Τελος στη διαμάχη με Ρέππα

Την διακοπή  της φημολογίας περί σύγκρουσης στο  επίμαχο θέμα επιχείρησαν να βάλουν οι δύο υπουργοί Δημήτρης Ρέππας και  Γιάννης Ραγκούσης. Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου συναντήθηκαν δύο φορές και είχαν συζήτηση για πάνω από δέκα λεπτά.

Στη συνέχεια μέσα στο ΚΤΕ ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως  ο κ. Ρέππας είναι «προσωπικός  φίλος» του.

Επίσης έκανε  μια κίνηση καλής θέλησης διαλύοντας τα σύννεφα μιας διαφαινόμενης πολιτικής  βεντέτας υποστηρίζοντας πως «όπως  εκείνος δεν με πίεσε να υπογράψω το ΠΔ για τα ταξί, έτσι κι εγώ δεν  μπορώ να τον υποχρεώσω να εφαρμόσει  την πρότασή μου για το μισθολόγιο, ή το νέο πειθαρχικό δίκαιο των  δημοσίων υπαλλήλων»

Υποστήριξη, αλλά και κριτική

Κατά τη διάρκεια του ΚΤΕ ακούστηκαν πολλές απόψεις  πάνω στο ζήτημα. Οι υποστηρικτές του  υπουργού τον ενθάρρυναν να συνεχίσει  την απελευθέρωση χωρίς να καμφθεί  από τις αντιδράσεις.

Μίχος: Στηρίζω  τους Ραγκούσηδες που δεν υποχωρούν  στις συντεχνίες.

Κατρίνης: Το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα δεν  ήρθε προς συζήτηση στο ΚΤΕ

Τσουρή: Έχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις, δεν μπορεί να διστάζουμε στο θέμα των ΤΑΞΙ

Ρενταρή: Να μην υποκύψουμε σε συντεχνίες

Ρήγας: Είναι  θέμα λειτουργίας του κράτους

Ωστόσο ο  υπουργός άκουσε επίσης επικριτικά σχόλια από μερίδα βουλευτών, οι οποίοι ζητούσαν συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και ρωτούσαν επίμονα γιατί δεν ψηφίστηκε  το διάταγμα Ρέππα...

Σαλαγιάννης: πυροδοτούμε κλίμα χωρίς να έχουμε να αντιπροτείνουμε

Κουσελάς: Απελευθέρωση χωρίς κανόνες και κριτήρια είναι  ζούγκλα.

Τσελέπης: Έπρεπε να προλάβεις την πυροδότηση ακραίων  αντιδράσεων

Τζάκρη: Οι χειρισμοί  ήταν ατυχείς.

Επεισόδιο με Τόνια Αντωνίου

Προς το τέλος  της συνεδρίασης οι φωνές της  βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στην Φθιώτιδα κας Τόνιας Αντωνίου ακούγονταν στους  διαδρόμους της Βουλής. Η πόρτα  της αίθουσας όπου λάμβανε χώρα το ΚΤΕ ήταν κλειστή, ωστόσο οι φωνές  ήταν τόσο έντονες που ακούγονταν καθαρά στους διαδρόμους του δεύτερου ορόφου.

Η κα Αντωνίου ζητούσε επιτακτικά από τον γραμματέα  της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Βασίλη Έξαρχο να κληθεί άμεσα ο πρώην  υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας. Ήθελε  να εξηγήσει γιατί εκείνος θα υπέγραφε το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

Η βουλευτής  ζητούσε εφαρμογή του ευρωπαϊκού μοντέλου με πληθυσμιακά κριτήρια και  τόνισε πως έχει συναντηθεί με τους ταξιτζήδες και την έβρισκε σύμφωνη  η πρόταση Ρέππα. Φέρεται μάλιστα  να είπε στον κ. Ραγκούση: «Θα καεί η  Ελλάδα. Έχεις κάνει δηλώσεις υπέρ της απορρύθμισης της αγοράς». Ο κ. Ραγκούσης δεν άφησε αναπάντητη την… μπηχτή. «Λες ότι λέει και ο  Θύμιος Λυμπερόπουλος…», της είπε.
Ανδρέας Μπελεγρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...