Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2011

Πήραν την περιουσία της Μαφίας

Κινητή και ακίνητη περιουσία αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκε στη μαφία της Καλαβρίας, κατάσχεσε η ιταλική αστυνομία.
Υπό κατάσχεση τέθηκαν 18 εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες .....

το καφενείο «L' antico caffe Chigi», που βρίσκεται πολύ κοντά στην ιταλική Βουλή και το Παλάτσο Κίτζι, την έδρα της ιταλικής κυβέρνησης, ένα γιοτ, μια έπαυλη 29 δωματίων σε προάστιο της Ρώμης, ένα ινστιτούτο αισθητικής και 90 τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία ανήκουν στη συμμορία Γκάλικο ντε Πάλμι της Καλαβρίας.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ντραγκέτα έχει γίνει η σημαντικότερη και πιο απειλητική από τις τέσσερις οργανώσεις του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, στην οποίες περιλαμβάνονται η Καμόρα στην περιοχή της Νάπολης, η Κόζα Νόστρα στη Σικελία και η μικρότερη Σάκρα Κορόνα Ουνίτα στην Απουλία στη νοτιοανατολική Ιταλία.
Με ειδίκευση στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ιδιαίτερα της κοκαΐνης, η Ντραγκέτα έχει πολλές δραστηριότητες στον πλούσιο ιταλικό βορρά και διασυνδέσεις σ' ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως στη Γερμανία, τον Καναδά, την Ελβετία και την Αυστραλία.
Σύμφωνα με δεδομένα του εξειδικευμένου ιταλικού ινστιτούτου Eurispes, το 2010 ο τζίρος της  έφτασε περίπου τα 44 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως χάρη στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...