Σάββατο, Ιουλίου 23, 2011

Μέτρα προστασίας από το μαύρο νέφος στην Κομοτηνή

Με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στην Αθήνα εργαζόμενος
Οδηγίες για την προστασία των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της βιομηχανικής ζώνης Κομοτηνής δόθηκαν αργά χθες το βράδυ από τις αρχές προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από το νέφος που προκάλεσε πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών.

Συγκεκριμένα, στους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται γύρω από τη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής ανακοινώθηκε να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά τα παράθυρα.

Επίσης, για τις ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων, βρεφών και ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα δόθηκε η δυνατότητα να φιλοξενηθούν προαιρετικά σε ξενοδοχεία της Κομοτηνής.

Επίσης, τα νωπά λαχανικά των περιοχών που καλύπτει το νέφος θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά τις επόμενες μέρες, ενώ τα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων της ίδιας περιοχής θα πρέπει να παραμείνουν σταβλισμένα και μέχρι νεοτέρας να τους δίνεται ξηρά τροφή.

Τα μέτρα πάρθηκαν ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνουν έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ρύποι στον αέρα.


Πύρινη κόλαση


Σε πύρινη κόλαση μετατράπηκε η βιομηχανική περιοχή (ΒΙΠΕ) Κομοτηνής μετά τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 3 χθες το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Alfa Beta Roto ABEE το οποίο παράγει πλαστικά είδη ενώ διαδοχικές ήταν οι εκρήξεις που ακούγονταν σε αποθηκευμένο υλικό.

Ένας εργαζόμενος, 31 χρόνων, έπαθε σοβαρά εγκαύματα και στήθηκε επιχείρηση αερομεταφοράς του από την Αλεξανδρούπολη, όπου διακομίστηκε αρχικά, σε νοσοκομείο της Αττικής (Θριάσιο).

Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών ενώ ορατός ήταν ο κίνδυνος επέκτασής της σε διπλανές εγκαταστάσεις με δεξαμενές που περιείχαν χημικά.

Με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ο κίνδυνος αυτός αποσοβήθηκε.

Άλλες είκοσι ώρες

Ακόμη και δύο ώρες μετά την πρώτη έκρηξη συνεχίζονταν επαναλαμβανόμενες εκρήξεις εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου του οποίου  το μεγαλύτερο τμήμα κατέρρευσε.

Αργά το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αλλά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, εξαιτίας της ποιότητας των υλικών θα συνεχίσει να σιγοκαίει για ακόμη 20 ώρες.

Η Alfabetaroto A.B.E.E. δραστηριοποιείται σχεδόν 50 χρόνια στην παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα και οι κύριες παραγωγικές εγκαταστάσεις της στην Κομοτηνή.
source: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...