Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2011

Στο +4% το Χρηματιστήριο! - Πάνω και το ευρώ! - Κάηκαν με τα CDS όσοι είχαν ποντάρει στην χρεοκοπία της χώρας!



Πάνω από το 4% κινείται ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. με τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν στο πάρτι.Ο γενικός δείκτης τιμών αυτή την ώρα (13:17) ενισχύεται κατά 4,06% στις 1.263 μονάδες.


Εντυπωσιακό κλείσιμο των CDS στα ελληνικά ομόλογα στις 1750 μ.β. από 2300 μ.β. και τα spreads στις 1183 μ.β!

Δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός η συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων έκρινε με σημερινή της απόφαση η Διεθνής Ενωση Συμβολαίων Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) «καίγοντας» στην κυριολεξία τους κερδοσκόπους που είχαν ποντάρει στη χρεωκοπία της χώρας.
Η ένωση αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επενδυτές παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων και ασφαλιστικών συμβολαίων -μεταξύ των οποίων και τα CDS- και διαδραματίζει ρόλο διαιτητή μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών.

Υψηλά 2 εβδομάδων για το ευρώ

Στα υψηλά δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου αναρριχήθηκε σήμερα το ευρώ.
Στην αρχή της συνεδρίασης, το ενιαίο νόμισμα έφτασε στα 1,4440 δολάρια για να σταθεροποιηθεί στα 1,4428 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0,02%.

Παρότι τα εν λόγω μέτρα ενδέχεται να ωθήσουν τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της Ελλάδας «προσωρινή πτώχευση», οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προβλέψει για τη στήριξη των τραπεζών ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
source: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...