Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2011

Financial Times: «Διπλωματική»,... η ασθένεια του Βενιζέλου


Για «διπλωματική ασθένεια» Βενιζέλου κάνουν λόγο οι Financial Times, στο blog συντακτών, που αναφέρονται στην εσπευσμένη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στο νοσοκομείο, σήμερα τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με τους συντάκτες, «η μυστηριώδης ασθένεια του κ. Βενιζέλου, του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, είναι πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται». Σύμφωνα με συνεργάτες
του, ο κ. Βενιζέλος «είχε πόνους στο στομάχι λόγω στρες. Όχι, λένε αυτοί που γνωρίζουν περισσότερα. Προσπαθεί να απομακρυνθεί από την τελευταία μανούβρα του Κύριου Παπανδρέου και την πιθανότητα αυτή να οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης».
Σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει το δημοσίευμα, άνθρωπος του υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν γνώριζε τίποτα για το δημοψήφισμα, πριν το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο, αφού το σενάριο του δημοψηφίσματος είχε συζητηθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό.
«Μια "διπλωματική ασθένεια" είναι απλά ο τρόπος του κ. Βενιζέλου να κρατήσει τις αποστάσεις του, μέχρι να αποφασίσει την επόμενη κίνηση του», υποστηρίζουν οι συντάκτες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η εξουσία του κ. Παπανδρέου δεν είναι πλέον τόσο γερή, μετά και την ανεξαρτητοποίηση της κ. Αποστολάκη και τις φήμες περί επικείμενων παραιτήσεων.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...