Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2011

Σαρκοζί: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο,... για το ελληνικό δημοψήφισμα

Σαρκοζί, έκτακτο, υπουργικό, δημοψήφισμα, Παπανδρέου 
Ο Γάλλος πρόεδρος έχει συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Φιγιόν
Με φόντο την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να διεξαχθεί δημοψήφισμα, σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση, σε έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου, προχωρά ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν.

Το υπουργικό θα συγκληθεί σε στενή σύνθεση, με τη συμμετοχή υπουργών – κλειδιά, όπως του υπουργού Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν και του υπουργού Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ.
Στο μεταξύ, ποικίλες είναι οι αντιδράσεις στη γαλλική πολιτική σκηνή σχετικά με την απόφαση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
“Γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγγελα Μέρκελ για την υιοθέτηση της θαρραλέας συμφωνίας, καταδικάζω αυτή την απόφαση η οποία μοιάζει εντελώς ανεύθυνη από μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού”, δήλωσε το μέλος της βουλής Κριστιάν Εστροσί μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο France Info.
Η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η οποία υποστηρίζει ότι η Γαλλία πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, είπε ότι εγκρίνει την διοργάνωση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. “Εναπόκειται στους λαούς να αποφασίζουν το μέλλον τους, όχι σε μερικούς τεχνοκράτες”, είπε.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...