Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2011

Αποχωρεί η τράπεζα BNP Paribas,... από την Ελλάδα


Αποχωρεί η τράπεζα BNP Paribas από την Ελλάδα 

Υπό απόλυση 100 τραπεζοϋπάλληλοι
 
Την οριστική αποχώρησή της από την Ελλάδα από τις 23 Ιανουαρίου του 2012 ανακοίνωσε η Γαλλική τράπεζα BNP Paribas, εξαιρώντας τις εφοπλιστικές δραστηριότητες ( Shipping) και τις δραστηριότητες των Off Shore εταιρειών.

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη τράπεζα λειτουργεί στη χώρα μας από το 1981 και η απόφασή της αυτή θα οδηγήσει στην απόλυση 100 εργαζόμενους, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο και ολοκλήρωσης των απολύσεων με την εκκαθάριση της τράπεζας.

Σε ανακοίνωσή της ΟΤΟΕ υπογραμμίζει ότι η επιλογή της τράπεζας «έχει πολιτικό χαρακτήρα», ενώ η τράπεζα γνωστοποιώντας την απόφασή της στους εργαζόμενους χρησιμοποιεί «προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές για τη χώρα μας».

Σημειώνει συγκεκριμένα πως «η πολιτική αναταραχή που ακολούθησε οδήγησε σε τεράστια αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον αναφορικά με τη ρευστότητα και τη φερεγγυότητα του κράτους όπως και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι η οικονομική κρίση δεν είναι ελληνική υπόθεση και ζητά από την κυβέρνηση να πάρει θέση απέναντι στην προσβλητική ενέργεια της γαλλικής τράπεζας. Το προεδρείο της οργάνωσης θα συναντηθεί αύριο με τη διοίκηση της τράπεζας στην Ελλάδα. 
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...