Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2011

Bloomberg: «Αέρα» 270 δισ. δολ.,... πρέπει να διαγράψουν οι τράπεζες


Bloomberg: «Αέρα» 270 δισ. δολ. πρέπει να διαγράψουν οι τράπεζες 

Προέκυψε από εξαγορές που έκαναν όταν ξεκινούσε η κρίση
 
Προτού προχωρήσουν σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ή σε εκδόσεις νέων μετοχών για να στηρίξουν την κεφαλαιακή τους βάση, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα απαιτηθεί ενδεχομένως να διαγράψουν «αέρα» 270 δισ. δολαρίων που προέκυψε από τις εξαγορές που έκαναν όταν ξεκινούσε η χρηματοπιστωτική κρίση, αναφέρει σε έρευνά του το Bloomberg.

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, UniCredit SpA, την εβδομάδα αυτή αποφάσισε να εγγράψει διαγραφές αξιών ύψους 8,7 δισ. ευρώ, που σχετίζονται με μια σειρά εξαγορών τις οποίες έκανε στην Ιταλία και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι τη UniCredit θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Αναφέρουν ότι η γαλλική Credit Agricole και οι ισπανικές Banco Santander και Intesa Sanpaolo έχουν μπόλικο «αέρα» για διαγραφή στους ισολογισμούς τους.

«Οι τράπεζες που πλήρωσαν premium για εξαγορές που έκαναν όταν η προοπτική στις αγορές ήταν καλύτερη, τώρα θα χρειαστεί να διορθώσουν τους ισολογισμούς τους διαγράφοντας τον "αέρα" που έχουν συσσωρεύσει»
, δήλωσε ο Αντριου Σπούνερ της λογιστικής Deloitte LLP στο Λονδίνο. Και εξήγησε ότι «οι εξαγορές που έχουν μεγαλύτερη έκθεση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια είναι πιο ευάλωτες για να υποστούν τα επίχειρα της κρίσης».
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...