Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2011

Αυξημένος ο κίνδυνος,... καρκίνου τραχήλου στις μικρές ηλικίεςΑνησυχητικά τα κρούσματα και στην Ελλάδα

Ανησυχητικά είναι τα κρούσματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε γυναίκες ηλικίας 20 έως 29 ετών, όπως ανακοίνωσε ο βρετανικός οργανισμός Cancer Research UK. Αυτό οφείλεται κυρίως στο σεξ χωρίς προφυλάξεις με διάφορους ερωτικούς συντρόφους.


Μάλιστα ο βρετανικός οργανισμός διαπίστωσε πως την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των νέων περιπτώσεων της νόσου στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αυξήθηκε κατά περισσότερο από 40%. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως πλέον σχεδόν 300 νεαρές γυναίκες στη Βρετανία εμφανίζουν καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, όσο νωρίτερα στη ζωή του αρχίζει ένα κορίτσι το σεξ χωρίς προφυλάξεις, τόσο πιθανότερο είναι να μολυνθεί με κάποιο καρκινογόνο στέλεχος.

Συνολικά, σχεδόν 2.800 Βρετανίδες διαγιγνώσκονται ετησίως με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ στην Ελλάδα, ο αντίστοιχος αριθμός υπερβαίνει τις 500 τον χρόνο.

Επειδή στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ο συγκεκριμένος καρκίνος οφείλεται σε ιό, έχουν εγκριθεί εμβόλια για τον HPV που γίνονται σε αγόρια και κορίτσια, σε μικρή κυρίως ηλικία, αλλά μπορούν να γίνουν και σε 20άρες.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...