Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

Το φως θεραπεύει τον καρκίνο;

φως θεραπεία καρκίνος όγκος  
Επιστήμονες επισημαίνουν ότι πολλές θεραπείες με φάρμακα δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν πλήρως χωρίς μια πηγή φωτός
Η θεραπεία της επάρατου νόσου μπορεί να βρίσκεται ακόμη στο σκοτάδι, αλλά συγχρόνως δεν αποκλείεται να κρύβεται στο... φως! Όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, το φως είναι ένα πολλά υποσχόμενο “εργαλείο” στην μάχη κατά του καρκίνου. 
 
Μέχρι στιγμής, οι θεραπείες για τον καρκίνο διαιρούνται σε τρεις κατηγορίες: την χρήση με ακτινοβολία, την χειρουργική αφαίρεση των όγκων ή την χρήση φαρμάκων που σκοτώνουν τα καρκινογόνα κύτταρα. Όλα αυτά έχουν σοβαρές παρενέργειες και οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν πιο αποτελεσματικές θεραπείες. Μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Medicine, δείχνει το τρόπο με τον οποίο τα αντικαρκινικά φάρμακα μπορεί να ελέγξουν κατά κάποιο τρόπο τους κακοήθεις όγκους, αλλά ενεργοποιούνται μόνο από ακτίνες φωτός. Αυτό διευκολύνει τις ισχυρές φαρμακευτικές ουσίες να εντοπίσουν στο σημείο που χρειάζεται και να μην καταστρέψουν τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. 
 
Στην μελέτη, οι ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, χρησιμοποίησαν ένα αντιβιοτικό, το οποίο εστιάζει στις πρωτεΐνες στο κέλυφος των καρκινογόνων κυττάρων. Στη συνέχεια, επιτίθενται με χημικό τρόπο, με την ουσία IR700,  την συγκεκριμένη ουσία. Όμως η ενεργοποίησή της γίνεται με τη χρήση ακτινοβολίας φωτός, που διεισδύει αρκετά εκατοστά κάτω από το δέρμα. Το τεστ που τους οδήγησε στα αποτελέσματά τους έγινε σε πειραματόζωα ποντίκια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η νέα αυτή θεραπεία θεωρείται πολλά υποσχόμενη. 
 
 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...