Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

Κυπριακή ΑΟΖ: Πλούσιο το κοίτασμα,... φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12

αφροδίτη αοζ κύπρος όμηρος κοίτασμα  
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το κοίτασμα του "Αφροδίτη" φτάνει τα 10 τρισ. κυβικά
Το οικόπεδο 12 ή οικόπεδο “Αφροδίτη”, όπου η αμερικανική εταιρία Noble Energy πραγματοποιεί εδώ και εβδομάδες ερευνητικές γεωτρήσεις, για το εντοπισμό ενεργειακών πηγών για την Κύπρο, περιέχει σχεδόν 10 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.  
 
Αυτό επιβεβαίωσε η ίδια η εταιρία, σήμερα. Για να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, θα ακολουθήσουν νέες μετρήσεις τις αμέσως επόμενες μέρες, όταν ολοκληρωθεί η γεώτρηση, και θα γίνουν συμπληρωματικές μετρήσεις, την ερχόμενη εβδομάδα. 
 
Όταν οι έρευνες στο οικόπεδο ολοκληρωθούν, θα ανακοινωθούν από την εταιρία τα τελικά στοιχεία για την ποσότητα του κοιτάσματος, υπό επιφύλαξη όμως, αφού δεν έγιναν όλες οι διαδικασίες μετρήσεων, με δεύτερη ή και τρίτη γεώτρηση, λόγω της πίεσης που δέχθηκε η Νoble από το Ισραήλ, για να ολοκληρώσει τις γεωτρήσεις στο Ταμάρ, προκειμένου  να αρχίσει έγκαιρα η εκμετάλλευση και των χρονικών δεσμεύσεων που έχει, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”. 
 
Να σημειωθεί, ότι την ίδια ώρα, οι εταιρίες Νoble και η ισραηλινή Delek ανακοίνωσαν προκαταρκτικά αποτελέσματα γεώτρησης στο οικόπεδο το “Dolphin 1”. Πρόκειται για το έκτο κατά σειρά κοίτασμα των Νoble Delek, στην ΑΟΖ του Ισραήλ. Η Delek εξάλλου, όπως έχει γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, συζητά την οικονομική συνεργασία με την Κύπρο για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων, στο οικόπεδο “Όμηρος” της ΑΟΖ. 
 
 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...