Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2011

Βραζιλία: Φυτό της Αμαζονίας,... καταπολεμά καρκινικά κύτταρα


Βραζιλία: Φυτό της Αμαζονίας καταπολεμά καρκινικά κύτταρα 

Ελπίδες για αποτελεσματικά φάρμακα, λιγότερο τοξικά
Βραζιλιάνοι επιστήμονες δοκίμασαν με επιτυχία σε καρκινικά κύτταρα μια ουσία που προέρχεται από φυτό της Αμαζονίας και δήλωσαν ότι η πρόοδος αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες και λιγότερο τοξικές θεραπείες κατά της νόσου.

«Ανακαλύψαμε έναν ορισμένο τύπο μικροοργανισμών που ζουν μέσα σε ένα φυτό, τους απομονώσαμε και βγάλαμε από αυτούς μια ουσία την οποία δοκιμάσαμε σε καρκινικά κύτταρα και διαπιστώσαμε πως είχε αποτέλεσμα σε ορισμένους όγκους», δήλωσε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρούντι Προκόπιο, συντονιστής του Κέντρου Βιοτεχνολογίας της Αμαζονίας (CBA).

Επειτα από μια πρώτη πειραματική φάση, η ουσία αυτή θα δοκιμαστεί σε ζώα, προτού γίνουν δοκιμές σε ανθρώπους στο πλαίσιο του πειράματος αυτού, το οποίο άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια και θα μπορούσε να καταλήξει στη δημιουργία θεραπειών λιγότερο επιθετικών για τον οργανισμό.

Ο Προκόπιο αρνήθηκε να αποκαλύψει πριν από το τέλος της διαδικασίας το όνομα του φυτού ή τους τύπους όγκων στους οποίους έγιναν οι δοκιμές. Δήλωσε μόνο ότι «έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε νέα φάρμακα κατά του καρκίνου που να είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο τοξικά».

Το CBA, το οποίο χρηματοδοτείται από τη κυβέρνηση της Βραζιλίας, συνεργάζεται στο πρόγραμμα αυτό με ένα αμερικανικό πειραματικό εργαστήριο ογκολογίας.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...