Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

Το ταίρι σας,... θέλει να αδυνατίσει ξαφνικά;Αντί να χαίρεστε, προβληματιστείτε

Εάν έχετε μόνιμη σχέση και ξαφνικά το έτερο ήμισυ αποφασίζει να κάνει δίαιτα έχετε ένα σοβαρό λόγο να προβληματιστείτε.

Επιστήμονες από τη Γερμανία, ισχυρίζονται ότι ο σύντροφός σας ετοιμάζεται να σας εγκαταλείψει
και να αναζητήσει νέα ζεστή αγκαλιά.

Οι γερμανοί ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Τόμας Κλάιν, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, επιστράτευσαν περισσότερους από 2.000 εθελοντές, ηλικίας 16 έως 55 ετών, για να μελετήσουν τη συσχέτιση ανάμεσα στην ικανοποίηση από τη σχέση και το σωματικό βάρος.

Το κατ’ αρχήν εύρημά τους ήταν όσοι εθελοντές είχαν μόνιμη σχέση, κατά κανόνα ζύγιζαν περισσότερο απ’ ό,τι οι εργένηδες – ίσως διότι «τα ευτυχισμένα ζευγάρια συχνά εγκαταλείπουν την εμφάνισή τους και παχαίνουν, επειδή αισθάνονται λιγότερη πίεση να είναι ελκυστικά», κατά τον δρα Κλάιν.

Η νέα μελέτη, όμως, αποκάλυψε πως όταν περάσει ο «μήνας του μέλιτος» στη σχέση και αρχίσουν τα προβλήματα, εμφανίζονται προειδοποιητικά «συμπτώματα» της δυσαρέσκειας, που καλό είναι να προβληματίσουν όποιον τα δει μπροστά του.

Τέτοια «συμπτώματα» είναι παραδείγματος χάρη το να αρχίσει κανείς ξαφνικά να παθαίνει εμμονή με το γυμναστήριο ή να γίνει αθλητικός τύπος και να αρχίσει να κάνει δίαιτα.

Οι αλλαγές αυτές είναι απολύτως φυσιολογικές, κατά τους κοινωνιολόγους, αφού «όταν κάποιος θέλει να βρει νέο σύντροφο, αρχίζει να προσέχει τα κιλά και την εμφάνισή του για να γίνει πιο ελκυστικός!
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...