Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

Βρετανοί τραπεζίτες: «Ναι,... πληρωνόμαστε υπερβολικούς μισθούς»


Βρετανοί τραπεζίτες: «Ναι, πληρωνόμαστε υπερβολικούς μισθούς» 

Ομολογούν ανοικτά πως αμείβονται με αδικαιολογήτως υψηλά ποσά
Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πως πολλοί τραπεζίτες της Βρετανίας ομολογούν ανοικτά πως οι μισθοί που λαμβάνουν είναι «υπέρογκοι», ενίοτε και «αδικαιολόγητα υψηλοί».

Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων ComRes το για το συντηρητικό και χριστιανικό think tank «St. Paul's Institute», οι τραπεζίτες του λονδρέζικου City θεωρούν πως αμείβονται πολύ περισσότερο από άλλες ειδικότητες, όπως γιατροί ή καθηγητές, που θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερους μισθούς.

Από τους 500 ερωτηθέντες που εργάζονται στο χώρο των τραπεζικών επιχειρήσεων, ένας «σημαντικά μεγάλος αριθμός» τραπεζικών υπαλλήλων, τάσσεται με το μέρος όλων όσοι πιστεύουν πως οι χρηματιστές απομυζούν μεγάλα ποσά ως αμοιβές σε σχέση με κοινωνικά επαγγέλματα «πρώτης γραμμής» όπως του γιατρού ή του νοσηλευτή. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι πως μόλις το 33% εξ' αυτών δηλώνουν θρησκευόμενοι -όταν το 75% του συνολικού βρετανικού πληθυσμού δηλώνει πως πιστεύει στον Θεό.

«Όλες αυτές οι οικονομικές υπερβολές στον ιδιωτικό τομέα φταίνε για τις κοινωνικές ανισότητες», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος του Γιόρκ, Τζον Σεντάμου, προσθέτοντας πως «αυτή η κοινωνία είναι σκανδαλωδώς άδικη για τις χαμηλότερες τάξεις».

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα ότι μεγάλες βρετανικές τράπεζες όπως η Royal Bank of Scotland θα προσφέρουν και φέτος ως μπόνους στους υψηλόβαθμους τραπεζίτες τους ένα συνολικό ποσό 500 εκατ. λιρών (583 εκατ. ευρώ), εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο την ήδη αγανακτισμένη κοινή γνώμη στη Βρετανία. 
tovima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...