Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2011

ΝanoNews...


ΝanoNews 

Ζωή συμπυκνωμένη
  3,5  χρόνια της ζωής μας τα περνάμε τρώγοντας
    χρόνια τα περνάμε εργαζόμενοι
12  χρόνια τα περνάμε μιλώντας και άλλα τόσα βλέποντας τηλεόραση

Γιατί δεν είμαστε όλοι μαύροι;

Αφού οι πρώτοι άνθρωποι, οι Homo sapiens, γεννήθηκαν στην Αφρική θα περίμενε κάποιος να έχουμε όλοι σκούρο δέρμα. Οπως ξέρουμε όμως αυτό δεν συμβαίνει, καθώς οι άνθρωποι που βρέθηκαν σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη, όπου ο ήλιος έχει μικρότερη παρουσία στη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας των πυκνών νεφώσεων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, απώλεσαν το σκούρο χρώμα του δέρματός τους. Πρόκειται για μία ακόμη εξελικτική προσαρμογή: ο οργανισμός των ανθρώπων με λευκό δέρμα φτιάχνει περισσότερη βιταμίνη D με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός.


ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Μπορώ να ανάψω φωτιά στο Διάστημα;


Η Γη είναι ο μόνος από τους γνωστούς πλανήτες όπου μπορείς να ανάψεις φωτιά και να κάψεις ξύλα. Διότι ακόμη και εκεί όπου υπάρχει ατμόσφαιρα από διάφορα άλλα αέρια δεν υπάρχει οξυγόνο. Οταν «καίμε» ένα ξύλο θερμαίνουμε τη στερεή καύσιμη ύλη, προκύπτουν εύφλεκτοι ατμοί που αντιδρούν με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, και καύση σημαίνει ακριβώς η ένωση με το οξυγόνο. Η φωτιά δηλαδή είναι γεγονός και όχι αντικείμενο. Οσο περισσότερο οξυγόνο είναι διαθέσιμο τόσο καλύτερη η καύση και το χρώμα της φλόγας πηγαίνει προς το γαλάζιο. Γι’ αυτό ακόμη και στη φλόγα του κεριού το κάτω μέρος όπου εισέρχεται ο αέρας είναι γαλάζιο, ενώ προς τα επάνω όπου η καύση είναι ατελής το χρώμα πηγαίνει προς το πορτοκαλί.

Η προποφόλη σκότωσε τον Μάικλ Τζάκσον

Δεν ήταν το μόνο φάρμακο που βρέθηκε στον οργανισμό του νεκρού τραγουδιστή. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το φάρμακο αυτό θα μπορούσε από μόνο του να τον έχει σκοτώσει. Αν και ο γιατρός του, που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, του το χορήγησε ως υπνωτικό, το φάρμακο χορηγείται για την επίτευξη γενικής αναισθησίας (κατάσταση η οποία απέχει πολύ από τον ύπνο). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η προποφόλη, που δεν έχει αντίδοτο, πρέπει να χορηγείται μόνο σε νοσοκομειακό περιβάλλον και από έμπειρους γιατρούς. Βασικό μειονέκτημά της είναι ότι μπορεί να σταματήσει την αναπνοή, πράγμα που φαίνεται ότι έγινε στην περίπτωση του Τζάκσον. 
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...