Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

Nomura: Καλύτερες των προσδοκιών,... οι αποφάσεις της Συνόδου


Καλύτερες των προσδοκιών οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρει η Nomura, επισημαίνοντας ότι σημειώθηκε πρόοδος τόσο στη δομή του EFSF όσο και στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη στήριξη της Ελλάδας.
Επίσης, όσον αφορά το EFSF, οι αποφάσεις είναι ελαφρώς καλύτερες των προσδοκιών, ενώ όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι
αποφάσεις ήταν ανάλογες των χαμηλών προσδοκιών.
Καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν εξελίχθηκαν οι διαδικασίες για την «ανακούφιση» του ελληνικού χρέους.
«Είχαμε πολύ χαμηλές προσδοκίες για τις συγκεκριμένες συναντήσεις, όμως σε ορισμένα σημεία, οι αποφάσεις μοιάζουν καλύτερες από το πακέτο της 21ης Ιουλίου, το οποίο δεν κατάφερε να προσφέρει ανακούφιση στην Ελλάδα και επίσης δεν προστάτευσε ούτε την Ιταλία αλλά και ούτε την Ισπανία» αναφέρει σε σημείωμά του ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης.
Στα συν της συμφωνίας είναι η αποδοχή των ιδιωτών πιστωτών να συμμετάσχουν στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και η άμβλυνση των αντιδράσεων για την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης. Στα πλην συγκαταλέγεται η απουσία λεπτομερειών για τον τρόπο ενίσχυσης του EFSF και η χαμηλή ορατότητα αναφορικά με τη δράση της ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά.
newscode

MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!
MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...