Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

Η Σλοβακία εξαιρέθηκε,... από το νέο πακέτο για την Ελλάδα


Η Σλοβακία θα εξαιρεθεί από την περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Ivan Miklos.
Μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης, η απερχόμενη πρωθυπουργός της χώρας Iveta Radicova δεν μπορούσε πλέον να δεσμευθεί ότι η Σλοβακία θα καταβάλει περισσότερα κεφάλαια στο πλαίσιο ενός διευρυμένου πακέτου.

Ο Miklos είπε ότι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ευρωζώνης θα αναπληρώσει την εξαίρεσή της με το να συνεισφέρει σε άλλα προγράμματα βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου του ταμείου διάσωσης EFSF.
Η ευρωζώνη θέλει οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, προκειμένου η Αθήνα να έχει έτοιμο ένα πρόγραμμα στήριξης ύψους 130 δις ευρώ πριν το 2012.
Η αρχική αξία αυτού του πακέτου, βάσει των συμφωνιών του Ιουλίου, είχε οριστεί στα 109 δις ευρώ, ύστερα από διεθνή βοήθεια ύψους 110 δις ευρώ πέρυσι.
"(Η Σλοβακία) θα συμμετάσχει μόνο στο ποσοστό που έχει υπολογιστεί από τα αρχικά 109 (δις ευρώ)", είπε ο Miklos σε δημοσιογράφους.
"Εκεί θα συμμετάσχουμε με μικρότερο ποσό αλλά ταυτόχρονα οι συνολικές μας υποχρεώσεις εντός (του EFSF) δεν θα είναι χαμηλότερες, που σημαίνει ότι θα αναπληρωθούν αλλού. Σε άλλα προγράμματα, θα καταβάλλουμε περισσότερα για (να αντισταθμίσουμε) το μικρότερο ποσό που καταβάλλουμε για την Ελλάδα", πρόσθεσε.
Η Σλοβακία δεν συμμετείχε στην πρώτη ελληνική διάσωση, αλλά επικύρωσε την δεύτερη, που συνδυάζει κεφάλαια από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα υπό αυστηρές προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του EFSF, στο οποίο η Σλοβακία έχει συμμετοχή 1,06%.
Reuters
newscode
MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!
MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...