Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

Το διαζύγιο,... κάνει ρυτίδες


Το διαζύγιο είναι ένας από τους παράγοντες που «προσθέτει χρόνια» στο πρόσωπο μιας γυναίκας, αυξάνοντας σημαντικά τις ρυτίδες.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι το κάπνισμα προκαλεί πρόωρη γήρανση σε άνδρες και γυναίκες, καθώς επίσης ότι η κακή κατάσταση του δέρματος μιας γυναίκας μπορεί να προσθέσει μέχρι και μια δεκαετία στα χρόνια που δείχνει.

Η νέα έρευνα, υπό τον πλαστικό χειρούργο Bahman Guyuron, έγινε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Case, τμήμα του πανεπιστημίου Case Western Reserve.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Στη νέα έρευνα, οι επιστήμονες φωτογράφησαν τα πρόσωπα 186 ζευγαριών ταυτόσημων διδύμων γυναικών και ζήτησαν από τέσσερις εθελοντές να μαντέψουν τις ηλικίες τους.
Όσες γυναίκες είχαν χωρίσει, θεωρήθηκαν ότι είναι περίπου δύο χρόνια, κατά μέσο όρο, μεγαλύτερες στην ηλικία σε σχέση με τις παντρεμένες, τις ανύπαντρες ή τις χήρες.
 Άλλοι παράγοντες που αποδείχτηκε ότι προσθέτουν χρόνια σε μια γυναίκα, είναι η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση αντικαταθλιπτικών χαπιών.
Είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ότι το πάχος κάνει τις γυναίκες κάτω των 40 ετών να δείχνουν μεγαλύτερες, αλλά τις γυναίκες άνω των 40 ετών τις μικραίνει!
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.


Μια προηγούμενη έρευνα είχε διαπιστώσει ότι λίγο πάχος, ιδίως στα μάγουλα, μικραίνει τους ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν.
Πάντως, ίσως αποτελεί κάποια ανακούφιση το γεγονός ότι μια άλλη έρευνα πέρυσι το Δεκέμβριο βρήκε ότι οι ηλικιωμένοι νιώθουν κατά μέσο όρο 13 χρόνια νεότεροι από την πραγματική ηλικία τους.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Plastic and Reconstructive Surgery”.
Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...