Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

"Σφάλμα ανάγνωσης",.. για τη φοροκάρτα

Ελάχιστοι πολίτες προμηθεύτηκαν τη φοροκάρτα. Οι περισσότεροι αγνοούσαν την ύπαρξη της. Τα ειδικά μηχανάκια δεν αναγνώριζαν τη νέα Κάρτα Αποδείξεων
 Υποτονική αποδείχτηκε η ζήτηση της Κάρτας Αποδείξεων κατά τη χτεσινή πρώτη ημέρα της δωρεάν διάθεσής της.

Λιγοστοί ήταν οι πολίτες που την προμηθεύτηκαν από τις τράπεζες και οι περισσότεροι έδειχναν να αγνοούν ότι κυκλοφορεί πλέον τέτοια κάρτα, ενώ οι ελάχιστοι από όσους προχώρησαν και στη διαδικασία ενεργοποίησής της δεν κατάφεραν να τη χρησιμοποιήσουν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", στην πλειονότητά τους οι τράπεζες έχουν παραλάβει τις νέες κάρτες από την περασμένη εβδομάδα, αλλά τουλάχιστον στην πρεμιέρα της διάθεσής τους οι περισσότερες έμειναν πίσω από τα γκισέ.
"Από τις 400 που προμηθευτήκαμε την Παρασκευή, έχουμε δώσει τις 15 σε πελάτες μας κάθε ηλικίας. Σκοπεύουμε να βάλουμε και σχετική ταμπέλα ότι δεν χρειάζεται να περιμένει ο κόσμος στην ουρά για να τις παραλάβει", έλεγε ο Μάριος Σταθιάς, διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος επί της Πανεπιστημίου.
"Μετρημένες στα δάχτυλα είναι οι κάρτες που έχουμε διαθέσει έως τώρα από τις περίπου 140 που μας ήρθαν. Είναι ακόμα προαιρετική η χρήση της γι' αυτό και διακινείται με βήμα σημειωτόν", ανέφερε και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, διευθυντής υποκαταστήματος στη Μιχαλακοπούλου.
"Μόνο δύο πελάτες μας ρώτησαν αν έχουμε τη φοροκάρτα, αλλά και πάλι δεν την πήραν τελικά. Ετσι έχουμε αδιάθετες και τις 300 που πήραμε', είπε με τη σειρά της η διευθύντρια υποκαταστήματος στο Παγκράτι.
Σε μεμονωμένα υποκαταστήματα, οι κάρτες δεν είχαν  φτάσει έως αργά τη Δευτέρα το απόγευμα.
Σε κάθε περίπτωση, είναι αμφίβολο αν έγινε τελικά χρήση της φοροκάρτας από πελάτες και καταστηματάρχες, εφόσον και οι συσκευές αποδοχής πιστωτικών καρτών (Points Of Sales - POS) των εμπόρων δεν ήταν σε θέση να την κάνουν αποδεκτή.
Μια δοκιμή ενεργοποιημένης κάρτας σε τουλάχιστον έξι μηχανάκια διαφορετικών τραπεζών καταδεικνύει πως τουλάχιστον στην πρεμιέρα της Κάρτας Αποδείξεων κανένα από αυτά δεν την αναγνώριζε. Αντιθέτως, οι σχετικές ενδείξεις στις οθόνες τους έκαναν λόγο για "Σφάλμα ανάγνωσης", "Μη αποδεκτή Κάρτα" ή και "Λάθος Κάρτα".
Με εξαίρεση συγκεκριμένη τράπεζα που διαβεβαίωνε τους πελάτες της ότι τα μηχανάκια της θα είναι σε θέση να διαβάζουν τη νέα κάρτα από την 1η Νοεμβρίου, οι υπόλοιπες δεν παρείχαν - σύμφωνα με τους μαγαζάτορες - επίσημη ενημέρωση σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του συστήματος.
"Για την ώρα, δεν μπορούμε να περάσουμε τις αγορές των πελατών μας στα τερματικά μας, καθώς δεν υποστηρίζεται ανάλογα ο μηχανολογικός εξοπλισμός μας από τη συνεργαζόμενη τράπεζα", έλεγε ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Σύνταγμα.
"Δεν είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι για το θέμα, παρά μόνο έχουμε τις γνώσεις που λαμβάνουμε από εφημερίδες και τηλεοράσεις", παραδέχθηκε και ο Ανδρέας Παϊκόπουλος που διατηρεί κατάστημα υποδημάτων.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...