Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

Θαλάσσιο λιοντάρι,... σε εθνική οδό

Θαλάσσιο λιοντάρι βρέθηκε να διασχίζει αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια. Είχε χτυπηθεί από σφαίρα στο πρόσωπο

Το τελευταίο που θα περίμενε κανείς σε μία εθνική οδό, θα ήταν ένα θαλάσσιο λιοντάρι. Η κίνηση των οχημάτων σταμάτησε στον αυτοκινητόδρομο του Burlingame της
Καλιφόρνια, όταν το χτυπημένο ζώο διέσχισε τις οχτώ λωρίδες της εθνικής οδού.
Το θαλάσσιο λιοντάρι που μαζί με την "τριχωτή" φώκια ανήκουν στην οικογένεια των Otarriidae ή αλλιώς στις φώκιες που διαθέτουν αυτιά, βρέθηκε να υποφέρει από τραύμα στο πρόσωπό της, όπως αναφέρoυν οι San Meteo County Times.
Οι κτηνίατροι δήλωσαν δύο μέρες μετά ότι το φτωχό ζώο είχε χτυπηθεί από σφαίρα στο πρόσωπό του. Το θαλάσσιο λιοντάρι, γνωστό και με το παρατσούκλι "Broadway Bound" δεν είχε φάει τίποτα πριν την διάσωσή της.
Η φώκια που ζυγίζει 150 κιλά και βγήκε από την  έξοδο 101 του αυτοκινητόδρομου, αρχικά θεωρήθηκε ότι υπέφερε από στρες, κούραση και μώλωπες κάτω από το σαγόνι της.

 Εκπρόσωπος του Θαλάσσιου Κέντρου Θηλαστικών, Jim Oswald είπε: "Ελπίζουμε να καταφέρουμε να βελτιώσει την όρεξή της και φροντίζουμε την πληγή της και, αν όλα πάνε καλά, θα μπορέσουμε να την αφήσουμε ελεύθερη πίσω στον ωκεανό."
Σύμφωνα με το CBS, η εθνική οδός έκλεισε για δύο ώρες μέχρι οι αρχές να καταφέρουν να σώσουν το πληγωμένο ζώο.
Τα τηλέφωνα χτυπούσαν στο αστυνομικό τμήμα και οδηγοί ανέφεραν πως έβλεπαν ένα θαλάσσιο λιοντάρι στην μέση του αυτοκινητόδρομου, όντας απολύτως νηφάλιοι.
"Δεν έγινε ούτε ένα ατύχημα εξαιτίας αυτού, το οποίο είναι απίστευτο", είπε η Laura Terada από το αστυνομικό τμήμα του Burlingame.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...