Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2011

«Σκύλευση» σε θησαυρό,... της Μακεδονίας


Επιμέλεια:
Τόνια Φιλιππή

Δύο άντρες ηλικίας 45 και 50 ετών, συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας του θησαυρού της Αρχαίας Μακεδονίας. Οι δυο συλληφθέντες στις απολογίες τους, υποστηρίζουν ότι ήταν «κομπάρσοι» και ότι

 ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
«αναγκάστηκαν» να συμμετέχουν λόγω οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζαν.
Μετά από έρευνα της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ευρήματα της Αρχαίας Μακεδονίας που η αξία τους υπολογίζεται πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για: 4 χάλκινα κράνη (Ιλλυρικού τύπου), 2 ακέραια χρυσά προσωπεία, 3 χρυσά ελάσματα με έκτυπη διακόσμηση, 10 μεγάλοι και 6 χρυσοί ρόδακες, 2 χρυσά πέλματα, 2 αργυρά ανθέμια και 1 αργυρός μικρός ρόδακας, 1 χάλκινο εξάλειπτρο, 1 χάλκινη τριφυλλόστομη οινοχόη με τριποδική βάση, 1 χάλκινη τριποδική βάση, 1 αργυρό κοχλιάριο και 2 αργυρές περόνες, 3 χρυσοί κρίκοι, 1 αργυρή ομφαλωτή φιάλη και 1 χάλκινη φιάλη με τριποδική βάση, 1 θραυσμένη χάλκινη οπισθότμητη πρόχους, 1χάλκινο κανθαρόσχημο αγγείο, 2 χάλκινες λαβές και 1 τμήμα χάλκινης λαβής, τεμάχια σιδερένιου ξίφους με επένδυση από φύλλα χρυσού, 13 θραύσματα πήλινων ειλώλιων, 1 γυάλινος αμφορίσκος, 1 πήλινος ασκός, 1 κορινθιακή κοτυλίσκη, 1 μελαμβαφές κύπελλο, 1 πήλινο εξάλειπτρο και θραύσματα από τρεις κύλικες.
Ο 45άχρονος κατηγορούμενος, αγρότης στο επάγγελμα, ισχυρίζεται ότι ο ρόλος του ήταν του «σωματοφύλακα» και ο 50άχρονος του τσιλιαδόρου. Η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης διεξάγει έρευνα για την σύλληψη και των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας, ωστόσο οι δυο συλληφθέντες προφυλακίσθηκαν.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...