Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Στάση πληρωμών και διάλυση,... της ευρωζώνης ζητάει ο Λαφαζάνης


Στάση πληρωμών και διάλυση της ευρωζώνης ζητάει ο Λαφαζάνης 

Το στέλεχος του ΣΥΝ ασκεί κριτική τόσο στο ΚΚΕ όσο και στο Συνασπισμό
Η «στάση πληρωμών» για την πλήρη διαγραφή του συνολικού χρέους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η έξοδος από το ευρώ και η διάλυση της Ευρωζώνης αποτελεί τη μόνη διέξοδο για την Ελλάδα, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΝ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος παράλληλα ασκεί κριτική στην ηγεσία του ΣΥΝ αλλά και στο ΚΚΕ.

«Η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ και η διάλυση της Ευρωζώνης, συνιστούν τη μόνη απάντηση ανάπτυξης και παραγωγικής προοπτικής για την Ελλάδα και την ευρωπεριφέρεια, απέναντι στο "ζουρλομανδύα" του ευρωνομίσματος, που έχει εξελιχθεί σε απέραντη γερμανική "φυλακή".». Αυτή την άποψη εξέφρασε το βράδυ της Δευτέρας (24.10.2011) από τη Θεσσαλονίκη, σε δημόσια εκδήλωση της "Iskra", ιστοσελίδας του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ, ο επικεφαλής του κ. Λαφαζάνης.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Μάλιστα, σε κείμενο της «Iskra", με επίκεντρο το αίτημα για "στάση πληρωμών" και "έξοδο από το ευρώ", εγκαλεί την ηγεσία του ΣΥΝ, χωρίς να την κατονομάζει, για τις θέσεις της, όσον αφορά το χρέος. «Είναι δυνατόν, ακόμα και τώρα, να πιστεύει κανείς ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από τρόικα, μνημόνια, και «αποικιακά κουρέματα» και να συνεχίζουμε να αποπληρώνουμε, με οποιαδήποτε μορφή και σε οποιοδήποτε ποσοστό το χρέος; Μπορεί, χωρίς στάση πληρωμών, να φύγουμε από τον τροϊκανό και γερμανο-ΕΕ μεσαίωνα; Πιστεύουν κάποιοι, ακόμα, ότι υπάρχουν «ευρωπαϊκές» λύσεις, την ώρα που η ΕΕ αντιδραστικοποιείται, αντιπροσωπεύει ένα νέο Πρωσσικό ολοκληρωτισμό, μετατρέπεται σε Γερμανική φυλακή και ακυρώνει κάθε ίχνος και αστικής δημοκρατίας;», αναρωτιέται.

Παράλληλα, κατακρίνει το ΚΚΕ, λέγοντας «είναι δυνατόν κάποιοι άλλοι να παραπέμπουν τη διαγραφή -όπως λένε κομψά- του χρέους στη λαϊκή εξουσία, αντί να θέτουν τη στάση πληρωμών ως αίτημα και διεκδίκηση αιχμής και ανατροπής, ακριβώς για να έρθει η «λαϊκή εξουσία»;».

Κατά την άποψή του, αν αυτή την ώρα η Αριστερά δεν συμπαραταχθεί και δεν προτάξει τη «στάση πληρωμών» και τη έξοδο από το ευρώ ως αφετηρίες μιας προοδευτικής εναλλακτικής λύσης σοσιαλιστικού προσανατολισμού, θα σταθεί εμπόδιο «μιας νέας αναγεννητικής λαϊκής προσπάθειας για να γλυτώσει ο τόπος από την καταστροφή».

Παράλληλα, κατά την εκδήλωση της «Iskra» στη Θεσσαλονίκη, ο πανεπιστημιακός κ. Στάθ. Κουβελάκης, τόνισε ότι η πρόταση της στάσης πληρωμών και της εξόδου από το ευρώ, «δεν οδηγεί στην απομόνωση της χώρας, ούτε στην επιστροφή σε κάποιον ανέφικτο εθνικό καπιταλισμό». Αντίθετα, όπως είπε, «θα ανοίξει νέους δρόμους ανατροπής σε όλη την Ευρώπη και σε ρήξη με το σημερινό αντικοινωνικό και ακραία αντιδημοκρατικό οικοδόμημα της ΕΕ».

Επίσης, ο πανεπιστημιακός κ. Σπ. Σακελλαρόπουλος επεσήμανε ότι σήμερα είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός αριστερού ριζοσπαστικού μετώπου στη βάση των εξής αξόνων: έξοδος από το ευρώ και ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση, ριζική αναδιανομή του εισοδήματος, υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...