Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Τρισέ: Επιτροπεία,... για τις απείθαρχες χώρες


Τρισέ: Επιτροπεία για τις απείθαρχες χώρες 

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ κάλεσε το Βερολίνο να επιτηρήσει τις χώρες που δεν πετυχαίνουν τους στόχους
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλόντ Τρισέ κάλεσε σήμερα το Βερολίνο να ενισχύσει τον έλεγχο στα κράτη της ζώνης του ευρώ των οποίων τα οικονομικά ολισθαίνουν επανειλημμένα.

«Η τρέχουσα διαδικασία για τη χορήγηση βοήθειας με αυστηρές προϋποθέσεις στα κράτη που δεν έχουν πλέον πρόσβαση στην αγορά είναι δικαιολογημένη», δήλωσε ο Τρισέ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου, προσθέτοντας ότι «τα κράτη (είχαν) το δικαίωμα να προσπαθήσουν να διορθώσουν τα ίδια την κατάσταση».
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εκτίμησε ωστόσο ότι αυτή η προσέγγιση έχει «σαφή όρια» και κάλεσε να προβλεφθεί ένα «δεύτερο στάδιο» όταν «ένα κράτος συνεχίζει να μην πετυχαίνει τους στόχους του προγράμματος μεταρρύθμισης» που απαιτούνται σε αντάλλαγμα για διεθνή βοήθεια.

Σε αυτή την περίπτωση «οι αρχές της ζώνης του ευρώ θα αναλάβουν ένα ρόλο πιο σημαντικό και πιο εξουσιαστικό στη διαμόρφωση των οικονομικών πολιτικών» της συγκεκριμένης χώρας. «Θα είναι υποχρεωτικό για τις ευρωπαϊκές αρχές να λαμβάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις άμεσα τις αποφάσεις», αντί για την κυβέρνηση, σημείωσε.

Ο κ. Τρισέ πρόσθεσε ότι αυτή η ιδέα «θα καταστήσει την τροποποίηση των Συνθηκών αναπόφευκτη».
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...