Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2011

«Κατάληψη» στα Προπύλαια,... από εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών


«Κατάληψη» στα Προπύλαια από εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών 

Από τον Ιούλιο καταγγέλλει την κατάσταση ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών έχει γίνει ο χώρος μπροστά και γύρω από τα Προπύλαια, από τις αρχές Ιουλίου, καταγγέλλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος υπενθυμίζει τις σχετικές επιστολές που έχει στείλει έκτοτε στον Δήμο Αθηναίων, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον αρχηγό της Αστυνομίας, στον αστυνομικό διευθυντή και προς τον προϊστάμενο Δίωξης Ναρκωτικών.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η πρυτανεία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης των εμπλεκομένων προσώπων.

«Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας»
τονίζει «δεν επιδείχθηκε ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος. Μακάρι το πανεπιστήμιό μας να διέθετε τα μέσα για την επίλυση του προβλήματος. Θα είχαμε επιληφθεί, όπως μέχρι τώρα έχουμε πράξει, έτσι ώστε το κτίριό μας να είναι το πιο καθαρό και το πιο λαμπρό στην περιοχή μας».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, η οποία περιγράφει την κατάσταση.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Η κατάσταση που επικρατεί στον γύρω από το Ιστορικό Κτίριο του ΕΚΠΑ χώρο έχει γίνει αφόρητη λόγω της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές δυσχέρειες τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματός μας (αναγορεύσεις επίτιμων διδακτόρων, επιστημονικών συνεδρίων, ορκωμοσιών φοιτητών) όσο και στην ευταξία του περιβάλλοντος χώρου, δεδομένου ότι το κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης όπως και της Ακαδημίας Αθηνών αποτελούν χώρο επίσκεψης περιηγητών και προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού.

» Παρακαλούμε να ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, το οποίο επί πλέον επιφέρει αδικαιολόγητα τη μήνη των διερχομένων κατά του Πανεπιστημίου μας»
.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...