Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2011

Φοράς το σωστό νούμερο,... σουτιέν;



Τι πρέπει να γνωρίζεις

Ο Οκτώβριος, είναι ο μήνας αφύπνισης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού. Το πολύτιμο στήθος μας δεν το προσέχουμε όμως όσο θα έπρεπε. Όχι μόνο σχετικά με τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουμε αλλά και με την σωστή στήριξη που πρέπει να του παρέχουμε.

Το σουτιέν ή στηθόδεσμος έχει γίνει ένα ακόμα αντικείμενο μόδας και λίγες πολύ λίγες γυναίκες ασχολούνται με το να βρουν το σωστό νούμερο και cup στο σουτιέν.

Σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ιαπωνικής εταιρείας γυναικείων εσώρουχων Wacoal, απέδειξε πως σχεδόν 90 εκατ. γυναίκες ηλικίας άνω των 18 φοράνε το λάθος νούμερο σουτιέν.

Η πλειοψηφία δηλαδή και πιο συγκεκριμένα 8 στις 10 γυναίκες ζουν στο σκοτάδι της λάθος επιλογής σουτιέν!

Διάβασε παρακάτω πως ακριβώς πρέπει να επιλέξεις το σουτιέν σου έτσι ώστε να είναι ιδανικό για το δικό σου στήθος.

Βήμα πρώτο: ξεκίνησε μετρώντας την περιφέρεια του θώρακα εκεί που τελειώνει το σουτιέν ακριβώς. Κράτησε την μεζούρα απαλά και μην την σφίγγεις υπερβολικά. Θα πρέπει να κρατάς τη μεζούρα παράλληλα με το πάτωμα για να μην κάνεις λάθος στο μέτρημα.

Βήμα δεύτερο: μέτρησε την περιφέρεια του στήθους σου στην ίδια λογική, με την μεζούρα όχι πολύ σφιχτή στο ύψος της θηλής (δεν πρέπει να πιέζεις το στήθος προς τα μέσα) και παράλληλη στο έδαφος (όχι με σκαμπανεβάσματα).

(Δες και την παρακάτω φωτογραφία για να δεις που ακριβώς πρέπει να μετρήσεις)



Βήμα τρίτο: Αφαιρώντας τον αριθμό από την περιφέρεια θώρακα σε σχέση με το δεύτερο της περιφέρειας στήθους έχεις το χρυσό νούμερο του cup σου.

(Τώρα, δες την παρακάτω φωτογραφία και βάσει του υπολοίπου που πήρες από την αφαίρεση, δες που ανήκεις).



Βέβαια στην αναζήτηση του κατάλληλου σουτιέν πολλά στραβά μπορεί να σου τύχουν, γι 'αυτό έχε στο νου σου τα παρακάτω έτσι ώστε να μπορείς να τα αντιμετωπίσεις.

Α. Σημάδια από τις τιράντες: προσπάθησε να χαλαρώσεις λίγο τις τιράντες σου ή απλά επίλεξε ένα πιο ενισχυτικό σουτιέν με τιράντες που μπορείς να προσθέτεις και να αφαιρείς όποτε θέλεις.

Β. Τιράντες που «πέφτουν»: πρέπει να προσαρμόσεις τις τιράντες σου ή να κατέβεις ένα μέγεθος σε cup (θήκη).

Γ. Τσαλακωμένες θήκες: επίλεξε σουτιέν ένα μέγεθος cup μικρότερο.

Δ. Ξεχαρβαλωμένη μπανέλα: πέταξε το σουτιέν άμεσα. Το σιδεράκι ή πλαστικό που έχει μέσα η μπανέλα για να στηρίζει το στήθος είναι εμφανές πως έχει χαλάσει. Και όχι μόνο δεν στηρίζει σωστά το στήθος αλλά μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, καρφώνοντάς σε, σε ανύποπτη στιγμή.

Μην ξεχνάς: όταν έχεις μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, αλλάζει και το νούμερο σουτιέν που σου ταιριάζει. Μην συνεχίζεις αδιάφορα να φοράς μεγαλύτερο αλλά ούτε και μικρότερο cup.

Και αφού βρεις το σωστό νούμερο σουτιέν, είσαι έτοιμη αλλά: μην ξεχνάς πως κατασκευαστής με κατασκευαστή διαφέρει, το ίδιο και η χώρα προέλευσης.

Δες και τον πίνακα στην τελευταία φωτογραφία με τις αλλαγές από χώρα σε χώρα, το ίδιο και το υλικό από το οποίο φτιάχνεται ο στηθόδεσμος.



Οπότε, καλό είναι να δοκιμάζεις πάντα του σουτιέν σου προτού το αγοράσεις τελικά!

Πηγή: womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...