Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2011

Πατατοκροκέτες στο φούρνο...



Χωρίς τηγάνισμα!

Ιδανικές για όσους προσέχουν το βάρος τους...

ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)

4 πατάτες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ.
2 ασπράδια αυγού, 1 για πλάσιμο και ένα για πανάρισμα.
150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 φλ. φρυγανιά
μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μπαλάκια. Περνάμε κάθε μπαλάκι από το ασπράδι αυγού και στη συνέχεια από τη φρυγανιά.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Καλό είναι να μείνουν αρκετή ώρα στην κατάψυξη. Αν θα τα ψήσετε την ίδια μέρα, απλά τα βγάζετε από την κατάψυξη και ψήνετε. Αν τα έχετε μέρες στην κατάψυξη ξεπαγώνετε για 10 λεπτά πριν τα ψήσετε.

Ψήνουμε για μισή περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

264 θερμίδες / 33 υδατάνθρακες


Πηγή: greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...