Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

ΣΔΟΕ: Στο κυνήγι μεγαλοοφειλετών,... σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Οι ελεγκτές της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα προσεγγίσουν γνωστό επιχειρηματία της συμπρωτεύουσας για οφειλές 
Οι ελεγκτές της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα προσεγγίσουν γνωστό επιχειρηματία της συμπρωτεύουσας για οφειλές
Στο στόχαστρο των ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει τεθεί γνωστός επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη, όπου μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, μετά τη σύλληψη της ιδιοκτήτριας της αλυσίδας καταστημάτων Fena, για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 570 χιλιάδων ευρώ, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα προσεγγίσουν γνωστό επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, θεωρείται θέμα ημερών η  “επίσκεψη” των ελεγκτών και σε επιχειρηματία της Αθήνας.
Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την πρώτη σύλληψη στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί επιχειρηματίες επικοινωνούν με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την εγκύκλιο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας, η παραπομπή στην αυτόφωρη διαδικασία “είναι επιβεβλημένη και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το ύψος του διακρατηθέντος ποσού ΦΠΑ, ΦΚΕ κ.λπ. υπερβαίνει, σε ετήσια βάση, το ποσό των 75.000 ευρώ , πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται κακούργημα, ή το ύψος του βεβαιωμένου χρέους που δεν έχει καταβληθεί υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ”.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...