Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Εφιαλτικά σενάρια,... μαζικών μετακινήσεων πληθυσμών

Η ανθρωπότητα  θα πρέπει να προετοιμαστεί  για τις καταστροφικές  περιβαλλοντολογικές αλλαγές, προειδοποιούν οι επιστήμονες 
Η ανθρωπότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για τις καταστροφικές περιβαλλοντολογικές αλλαγές, προειδοποιούν οι επιστήμονες
Οι κυβερνήσεις και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, παγκοσμίως, επιβάλλεται να σχεδιάσουν ένα σχέδιο μετεγκατάστασης εκατομμυρίων ανθρώπων, λόγω των επιπτώσεων που πρόκειται να επιφέρει η κλιματική αλλαγή, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Εάν επαναληφθούν οι προβλέψεις, για αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 7,2 βαθμούς φαρενάιτ, η ανάγκη για μετεγκατάσταση θα γίνει επιτακτική για πολλές περιοχές του πλανήτη, προειδοποιούν οι εμπειρογνώμονες στο περιοδικό Science. Επίσης, τονίζουν πως τα προβλήματα, λόγω της αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών, έχουν ήδη ξεκινήσει σε αρκετές χώρες όπως το Βιετνάμ, τη Μοζαμβίκη, την Αλάσκα, τη Μογγολία και το Νότιο Ειρηνικό.
Επίσης, οι επιστήμονες τονίζουν πως η μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας θα επιφέρει δραματικές αλλαγές ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως η προσβασιμότητα σε πόσιμο νερό και στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Επίσης, θα έχει άμεσες επιπτώσεις στο οικοσύστημα και στα επίπεδα της θάλασσας.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...