Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2011

Πίτσα µε µπρόκολο και τυριά,... χωρίς σάλτσα



Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο

Η πιο κατάλληλη πίτσα για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή και τη σιλουέτα τους. Αντί για μπρόκολο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκια. Έτσι κι αλλιώς είναι νόστιμη!

Υλικά



ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!

1/2 δόση ζύμη για πίτσα
150 γραμμ. ανθότυρο θρυμματισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γραμμ. καπνιστό τυρί τριμμένο
125 γραμμ. (1 μπαλίτσα) μοτσαρέλα τριμμέν• 1η
50 γραμμ. φλούδες παρμεζάνας
200 γραμμ. μπρόκολο βρασμένο (ή κολοκυθάκια)

Εκτέλεση


Το μπρόκολο πρέπει να είναι κομμένο σε μικρές φούντες και βρασμένο για 5΄. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να αφήσει τυχόν υγρασία. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο να σοταριστεί για 2΄ και ν’ αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια το αφαιρούμε. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο ή με σταρένιο αλεύρι τη λαμαρίνα. Τεντώνουμε τη ζύμη με τις άκρες των δαχτύλων μας σε δίσκο 30-35 εκ. Την τοποθετούμε στην αλευρωμένη λαμαρίνα. Βάζουμε το ανθότυρο σε μπολ. Το περιχύνουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το καπνιστό τυρί και τη μοτσαρέλα στην πίτσα. Βάζουμε σε μία στρώση το μπρόκολο. Με κουτάλι εδώ κι εκεί ρίχνουμε το ανθότυρο. Ψήνουμε την πίτσα για 15΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Μόλις ψηθεί γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά

Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...