Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2011

Εξονυχιστική έρευνα,... για τον Λαυρεντιάδη


Αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις μπορεί να έρθει ο επιχειρηματίας, κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς η δικαστική έρευνα για ζητήματα που συνδέονται με την Proton Bank συνεχίζεται, παρά την επιστροφή ποσού 51 εκατ. ευρώ στην τράπεζα, μετά την επίτευξη του πρωτόγνωρου για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά «συμβιβασμού».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», με την

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
κρατικοποίηση της Proton Bank, που κατείχε ο κ. Λαυρεντιάδης από το 2009, δεν επετεύχθη και το κλείσιμο της δικαστικής έρευνας.
Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος εις βάρος του κ. Λαυρεντιάδη δεν έχουν αρχειοθετηθεί, παρά την επιστροφή των 51 εκατ. ευρώ, ποσού φερόμενου ως προϊόντος υπεξαίρεσης, από λογαριασμούς του επιχειρηματία στη Ζυρίχη.
Τόσο ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Γρηγόρης Πεπόνης όσο και ο χειριστής της υπόθεσης Εισαγγελέας, κ. Γιάννης Δραγάτσης, απαιτούν από τον κ. Λαυρεντιάδη να προσκομίσει έγγραφα με τα οποία θα διασαφηνίζεται για λογαριασμό ποιων συγκεκριμένων εταιρειών επέστρεψε το ποσό των 51 εκατ. ευρώ, που είχε εκταμιευθεί με τη μορφή δανείων για συγκεκριμένους σκοπούς.
Μάλιστα, ο κ. Πεπονής φέρεται ότι αρνείται να κλείσει την υπόθεση, καθώς απαιτεί το κείμενο του «συμβιβασμού» να συμπεριλαμβάνει σημαντικές λεπτομέρειες.
Παράλληλα, πέραν των διαδικασιών «συμβιβασμού» της Εισαγγελίας με τον κ. Λαυρεντιάδη, διεξάγεται και άλλη μία δικαστική έρευνα για την Proton Bank, που στηρίζεται στο πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος.
Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», με βάση το πόρισμα, ο εισαγγελέας κ. Γ. Δραγάτσης αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία εις βάρος του κ. Λ. Λαυρεντιάδη και του συμβουλίου πιστοδοτήσεων της Proton Bank, για τη χορήγηση δανείων που υπερβαίνουν τα 400 εκατ. ευρώ, με υψηλό πιστωτικό κίνδυνο.
Οι συγκεκριμένες υψηλού ρίσκου πιστώσεις, εξυπηρέτησαν ανάγκες του κ. Λαυρεντιάδη αλλά και φιλικών του προσώπων και μέρος αυτών δεν μεταφέρθηκε στη νέα Proton.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...