Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

Το τέλος του κόσμου,... από υπερδανειοδότηση...


thumb

Της Τζένης Κ.
4.011 μ.Χ.  27 Οκτωβρίου.
Η Γη υποχρεώθηκε από χθες βράδυ και επίσημα σε έξοδο από το πεδίο που διέπεται από το νόμο της παγκόσμιας έλξης, σε βαθύ κούρεμα της ατμόσφαιρας, της ιονόσφαιρας και της στρατόσφαιρας, προσάρτησή της στο μαγνητικό φάσμα του Άρη με ρόλο δορυφόρου, και κατά συνέπεια σε εξομοίωση με τις ισχύουσες συνθήκες (κλιματολογικές και άλλες) στον κόκκινο πλανήτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει (όχι πως η γη θα γίνει
κόκκινη, δε γίνονται αυτά τα πράγματα...αλλά) ότι όλα τα έμβια όντα που επιβαίνουν στη γαλάζια σφαίρα θα πρέπει να ψοφήσουν εντός 24 ωρών. Το προβλέπει η σύμβαση του έσχατου δανείου. Για όσους δε θυμούνται πώς έφτασε το ανθρώπινο γένος στο
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
σημερινό λογιστικό φινάλε, θα επιχειρήσουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή εν είδει ρέκβιεμ.
Από το 2007 και μετά, η Γη άρχισε να βιώνει μία κατάσταση απειλούμενης οικονομικής ύφεσης στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα με γενεσιουργό χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά το ξέσπασμα των προβλημάτων στην αγορά στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης και την αλόγιστη χρήση δομημένων επενδυτικών προϊόντων που εξαρτιόνταν άμεσα από τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων από τα οποία παράγονταν. Η προσπάθεια απομάκρυνσης του πιστωτικού και επιτοκιακού κινδύνου από τις τράπεζες, η μετατροπή στάσιμων κεφαλαίων σε εμπορεύσιμους τίτλους και η μετακίνηση των σύνθετων επενδυτικών τίτλων στις καταστάσεις ειδικών οντοτήτων, προκάλεσαν ένα "ντόμινο" αλυσιδωτών αντιδράσεων στον αμερικανικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό και κτηματομεσιτικό τομέα. Ζημιωμένα βγήκαν τα συστήματα που εκτέθηκαν στα "τοξικά", όπως χαρακτηρίσθηκαν, ομόλογα. Μπλα...μπλα...μπλα... Στην αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε έκαναν την εμφάνισή τους λύκοι που είτε διέκριναν στο βάθος της τη σπάνια ευκαιρία κερδοφόρας παρέμβασης στα μέχρι στιγμής κοινωνικοπολιτικά και εργασιακά δεδομένα είτε δημιούργησαν την κρίση για να διακρίνουν μέσα της ό,τι τους έκανε κέφι.
Όπως ήταν αναμενόμενο η Κρίση μεταδόθηκε ταχύτατα και φιλότιμα απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Από νοικοκυριό σε νοικοκυριό, από τράπεζα σε τράπεζα, από υπουργείο σε υπουργείο. Ιδιαίτερα ανοχύρωτες έναντι των προβληματικών συνθηκών αποδείχτηκαν κάποιες χώρες της Ευρώπης με μεγαλύτερο έλλειμμα και μικρότερο χρέος, με μικρότερο έλλειμμα και μεγαλύτερο χρέος ή με μεγάλο έλλειμμα και μεγάλο χρέος… Καλή ώρα εκείνο το βαλκανικό μυγόχεσμα, εκείνη η στρεβλή απόληξη, τα σαφρακιασμένα αμελέτητα της Ευρασίας που πλατσάναγαν στη Μεσόγειο, η Ελλάδα. Το τσουρούτικο κρατίδιο με την ωραία θέση και την παράπλευρη παράδοση στις προδοσίες, το χρηματοδότησε εκ του πονηρού το εποικοδόμημα που το παρατσούκλι του ήταν Ε.Ε. αλλά το βαφτιστικό του Γερμανία  κι ένας διεθνής οργανισμός που λεγόταν Δ.Ν.Τ. αλλά το βαφτιστικό του ήταν ΗΠΑ και του οποίου ο ρόλος ήταν να προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια όπου χρειαζόταν. Με αντάλλαγμα ανθρώπινο κρέας. Επειδή όμως το ανθρώπινο κρέας ποτέ δεν αρκεί κι επειδή χρειάστηκε να χρηματοδοτηθούν κι άλλες χώρες με ανάλογο ταμπεραμέντο και σχεδόν ανάλογο φαλιμέντο…, από ένα σημείο και μετά η Ευρώπη και το ΔΝΤ έγιναν γκέι και κάθισαν να τους σταθεροποιήσουν τα κεφάλαια οι Κινέζοι, οι Ρώσοι κι οι Βραζιλιάνοι προκειμένου να διατηρήσουνε τον ενεργητικό χρηματοδοτικό τους ρόλο στο Νότο. Κάνανε spin off, κάνανε check in και μπήκανε με αξιώσεις οι μεν στους δε και οι δε στους μεν, ως δανειστές και ως δανειζόμενοι πάντα  με τους χειρότερους όρους αλλά με βλέψεις για τους καλύτερους πόρους .
Κάποια στιγμή ήταν όλοι τόσο αλληλοχρεωμένοι, ώστε κανείς δεν είχε να ξεπληρώσει κανέναν, οι πόροι ήταν πια άποροι γι' αυτό και κάθονταν και κοιτάζονταν με μίσος ενώ κατανάλωναν το συσσωρευμένο κατεψυγμένο  ανθρώπινο κρέας.
Τότε, κατά σύμπτωση προσγειώθηκαν κάπου στη Σιβηρία οι Αρειανοί θεσμικοί και ιδιώτες και προσφέρθηκαν να δανείσουν την υφήλιο με τις παρελκόμενες βέβαια υποθηκεύσεις. Έτσι, χάσαμε τη Γη. Stop. Με μπερδεμένα μπούτια, με κρυφά κέρδη χωρίς αντίκρισμα πια, την κάνουμε σήμερα  για μη βιώσιμες ατμόσφαιρες…  Αυτό καθόλου δεν αφορά όλους εκείνους που από το 2008 έχουνε γίνει ήδη μπριτζόλες… Τετέλεσται.
pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...