Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Πανό και συνθήματα,... κατά των πολιτικών στα γήπεδα


Πανό και συνθήματα κατά των πολιτικών στα γήπεδα 

Πληθαίνουν οι οπαδικές διαμαρτυρίες εναντίον Κυβέρνησης και Τρόικας
Από τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος και των άλλων πλατειών οι διαμαρτυρίες μεταφέρθηκαν τώρα και στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Για δεύτερη αγωνιστική οπαδοί πολλών ομάδων ανάρτησαν στις εξέδρες πανό με πολιτικό περιεχόμενο, ενώ αρκετά από τα συνθήματά τους είχαν στόχο την Κυβέρνηση, την Τρόικα και προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Στο ΟΑΚΑ οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού πριν τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Εργοτέλη ανάρτησαν πανό το οποίο έγραφε: «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Χρήστος Μίτσιος κάποια στιγμή διέκοψε τον αγώνα απαιτώντας να κατεβεί το πανό. Στο τέλος της αναμέτρησης αστυνομικοί των ΜΑΤ σταματούσαν αυτοκίνητα οπαδών του Παναθηναϊκού αναζητώντας το συγκεκριμένο πανό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια και να συλληφθεί οδηγός αυτοκινήτου.

«Κάτω η χούντα του Μπατσόκ» έγραφε πανό που ανάρτησαν οπαδοί του Πανιωνίου στον αγώνα με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο διαιτητής του κυριακάτικου αγώνα ΟΦΗ - ΑΕΚ κ. Δημήτρης Στυλιάρας διέκοψε πέντε λεπτά την αναμέτρηση μέχρι να κατεβεί πανό με το σύνθημα «Δεν σε θέλει ο λαός... Πάρε την Τρόικα και μπρος».
Στο Περιστέρι στο ημίχρονο του σαββατιάτικου αγώνα Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα οπαδοί των δύο ομάδων συγχρονίστηκαν και άρχισαν να τραγουδούν συνθήματα κατά του Πρωθυπουργού. Ενα από τα πανό των οπαδών της ομάδας των Ιωαννίνων έγραφε «Δεν θα γίνουμε δούλοι κανενός».

Την Κυριακή στο γήπεδο Χαριλάου οπαδοί του Αρη είχαν αναρτήσει ένα τεράστιο σε μέγεθος πανό το οποίο δεν είχε πολιτικό περιεχόμενο αλλά περνούσε γενεές δεκατέσσερις τον ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής του αγώνα κ. Θανάσης Γιάχος απείλησε να μην ξεκινήσει το β΄ ημίχρονο αν δεν κατέβαινε το πανό.

Πολιτικά συνθήματα είχαν ακουστεί και μεσοβδόμαδα στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ με στόχο την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, την Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και την Τρόικα.

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο διαιτητής μπορεί να διακόψει τον αγώνα όταν εκφωνούνται συνθήματα ή αναρτώνται πανό με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο. Το άρθρο 15, παράγραφος 1 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει ότι: «Σε περίπτωση που αναρτώνται πανό με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή εκφωνούνται συνθήματα και φράσεις που προσβάλουν την εθνική συνείδηση ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων ομάδας ή αγώνα ή φιλάθλων, την μνήμη τεθνεώτων ή έχουν απρεπή και υβριστικό περιεχόμενο για οποιοδήποτε πρόσωπο, τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή από 5.000 - 10.000 ευρώ και περαιτέρω ακολουθείται η εξής διαδικασία: α) Πριν την έναρξη του αγώνα ο παρατηρητής κάνει έκκληση μέσω των μεγαφώνων να σταματήσουν τα συνθήματα ή οι φράσεις που έχουν αναρτηθεί, β) Εφόσον οι παραβάσεις συνεχίζονται ο διαιτητής τις σημειώνει στο φύλλο αγώνα και το πρόστιμο ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ, γ) Εφόσον ο διαιτητής διακόψει τον αγώνα, το πρόστιμο ανέρχεται σε 50.000 ευρώ».

Ο ΚΑΠ δεν ξεκαθαρίζει πάντως αν ο διαιτητής μπορεί να διακόψει τον αγώνα προσωρινά ή οριστικά. Ωστόσο, αν ο νομοθέτης εννοούσε την οριστική διακοπή, προφανώς θα εξηγούσε ποια είναι η νικήτρια ομάδα και με ποιο αποτέλεσμα. 
tovima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...