Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

Πορτογαλία: Όχι,... σε αναδιάρθρωση του χρέους

Πορτογαλία, Γκασπάρ, αναδιάρθρωση, χρέους 
Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας διέψευσε το ενδεχόμενο για “κούρεμα” του δημόσιου χρέους της χώρας, για το οποίο προειδοπ
Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Πορτογαλίας, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βίτορ Γκασπάρ.
Λίγες ώρες, πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στην
αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο Γκασπάρ τόνισε πως η επιλογή αυτή, η οποία εξετάζεται για την Ελλάδα, αποτελεί μια "ψευδαίσθηση", μια "πλαστή εικόνα", για την Πορτογαλία, η οποία έχει υπογράψει όπως και η Ελλάδα και η Ιρλανδία συμφωνία με την τρόικα.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Διευκρίνισε, συγχρόνως, ότι μια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Πορτογαλίας, θα οδηγήσει σε μια "διακοπή της χρηματοδότησής της", αποστερώντας ταυτοχρόνως τη Λισαβόνα από την πρόσβαση σε "θεμελιώδη αγαθά και υπηρεσίες", ακόμα και από τη δυνατότητα να καταβάλλονται στο μέλλον κανονικά μισθοί και συντάξεις. "Αυτή η κατάσταση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη εναλλακτική λύση", ανέφερε ο αξιωματούχος.
Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι της αριστεράς κατηγορούν την κυβέρνηση Κοέλιο, ότι με την αδιαλλαξία που επιδεικνύει, υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθούν οι όροι υπό τους οποίους ενδέχεται να γίνει, μεταγενέστερα, αναδιάρθρωση του πορτογαλικού χρέους.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...